RAZGOVOR

Alka Vuica za "Avaz": Uskoro objavljuje knjigu

Uvijek mi je najljepša Nova godina u Sarajevu

Vuica: Aktivna na društvenim mrežama. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

8.1.2020

Voditeljica i pjevačica Alka Vuica (58) živi na relaciji Zagreb - Sarajevo, a uvijek je rado viđena na ulicama bilo kojeg grada. Novu 2020. godinu dočekala je upravo u bh. prijestonici, nakon čega se odmarala na Jahorini.

Dobro i zlo

Za „Dnevni avaz“ je otkrila i da piše novu knjigu poezije, ali i da planira veliki povratak na scenu.

- Novu godinu sam dočekala u Sarajevu, što mi je veoma drago. Bilo mi je predivno zaista. Poslije sam bila i na Jahorini, uživala sam za ove novogodišnje praznike. Uvijek mi je najljepša Nova godina u Sarajevu – govori nam Vuica iz Zagreba.

Jednom prilikom je izjavila da se ne plaši starenja, ali da nije presretna što će se zgužvati i smežurati kao smokva, jer je iznutra još svježa, prpošna i sočna kao jabuka. Ipak, kako godine prolaze, Vuica je primorana da se oprašta od dragih prijatelja.

- Prošlu godinu pamtit ću po dobru, ali i po zlu. Pamtit ću je po tužnim oproštajima s nekim prijateljima koji su nas napustili. U svakom slučaju, mislim da nije bila toliko loša i da treba uvijek pamtiti samo lijepe stvari – iskrena je Vuica.

Vuica: Uživala na Jahorini. Instagram

Društvene mreže

Očekuje uspjeh sa svojim pjesmama koje priprema vrijedno i koje će ujedno značiti njen veliki povratak na muzičku scenu.

Aktivna je i na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, gdje često objavljuje kako fotografije tako i videosnimke dok čita poeziju. Objavila je Vuica već nekoliko knjiga, a poeziju koju čita sama piše.

- Mislim da je poezija totalno zanemarena i pripremam novu zbirku poezije. Treba je vratiti onima koji je vole, zato s vremena na vrijeme i objavljujem na Instagramu – zaključuje Vuica.

Zrači pozitivno

Alka, koju javnost poznaje kao razdraganu i veselu, svojevremeno je priznala da nije uvijek pozitivna, ali tako zrači.

Njen Instagram profil pun je i fotografija s čestih putovanja koje ostavljaju bez daha. Tako je prošle godine boravila u Marakešu, Maroku, na Ibici...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.