SKANDAL

Kraljica Elizabeta II: Riješiti sve za 72 sata

Princ Hari i Megan Markl odstupaju s kraljevskih dužnosti

Skandal potresao Veliku Britaniju, ali i svijet. Agencije

M.S.S. / Avaz.ba

12.1.2020

Nakon što su princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) objavili da žele da odstupe s kraljevskih dužnosti, morat će da se dogovore s kraljicom Elizabetom II, koja ne krije vidno razočarenje zbog skandala koji je nastao.

Kraljica će u ponedjeljak imati pregovore sa prinčevima Harijem, Čarlsom (Charles) i Vilijamom (William) kako bi okončala nemir koji je, zbog nastale situacije, zahvatio kraljevsku porodicu, prenosi "Daily Mail".

Hari će se tada s kraljicom susresti „licem u lice“ nakon što je najavio da on i Megan odstupaju kao „stariji članovi“ porodice. Kraljica je postavila ultimatum da se u roku od 72 sata stvar treba riješiti.

Megan je otišla za Kanadu, a njihovog sina Arčija (Archie) ostavila je dadiljama. Princ Hari morat će ostati u Velikoj Britaniji i pokušati se dogovoriti sa porodicom o tome koja će biti njegova uloga kada odstupi. Kraljica je, navodno, naredila svojim podređenima da naprave plan za buduću ulogu Megan i Harija, koji bi se mogao primijeniti i na sljedeće generacije.

Ovaj kraljevski par otputovao je za praznike u Kanadu, gdje su ostali čak šest sedmica, a sada su obavijestili kako će se tamo i odseliti. Megan je u Kanadi živjela sedam godina. Odluku su donijeli bez znanja čitave porodice, koja je za sve saznala putem vijesti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.