SUDBINE

Hoakin Feniks: 27 godina bez brata koji je umro pred njegovim očima

Riber je početkom devedesetih bio vrlo talentiran i cijenjen glumac, koji je umro od predoziranja

Hoakin Feniks. Agencije

Avaz.ba

15.1.2020

Glumac Hoakin Feniks (Joaquin Phoenix, 45) proživljava godinu iz snova na poslovnom planu, a za ulogu Džokera (Jokera) osvojio je Zlatni globus te je favorit i za Oskara. Glumac rijetko govori o svom pokojnom bratu, talentiranom i početkom devedesetih vrlo cijenjenom glumcu Riveru, koji je prije 27 godina preminuo od predoziranja.

- Svaki film koji sam snimio, povezan je na neki način s Riverom. On je moja inspiracija. Osjećam njegovu prisutnost, kao da je on stalno tu i vodi me - s knedlom u grlu ispričao je glumac o traumi u intervjuu Andersonu Kuperu (Cooper) na CBS-u.  

Prepričao je i kako mu je brat davnih dana prognozirao veću karijeru nego sebi te kako je prerana smrt Rivera sa samo 23 godine potpuno uništila porodicu. Mediji koji su ih u to vrijeme opsjedali nakon tragedije, nisu, naravno, pomogli.

Hoakin je prošao veoma teško djetinjstvo u disfunkcionalnoj porodici, odrastao je u seks-kultu, a u najtežim životnim trenucima prosio je na ulici. Brat River umro je pred njim, a Hoakin je sve negativno što mu se dogodilo, s godinama naučio kanalizirati kroz svoje često mračne, poremećene i kompleksne filmske uloge. 

River Feniks. Agencije

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.