POSTHUMNO

Vitni Hjuston ulazi u Kuću slavnih rokenrola

Izabranici se biraju glasovima žirija

Vitni Hjuston: Jedan od najvećih glasova R'n'B' muzike. Agencije

M. S. S. / Avaz.ba

16.1.2020

Pjevačica Vitni Hjuston (Whitney Houston), britanska grupa "Depeche Mode" i američki reper Notorious B.I.G. odabrani su ove godine za ulazak u panteon rok muzike, Kuću slavnih u Klivlendu.

Kuća slavnih rokenrola objavila je pobjednike imenovanja za svečanost, koja će biti održana 2. maja u Klivlendu, to su "The Doobie Brothers", "Depeche Mode", "Nine Inch Nails", The Notorious B.I.G., T. Rex te Vitni Hjuston, jedan od najvećih glasova R'n'B' muzike posljednjih trideset godina.

Hjuston je umrla u 48. godini, kada se ugušila u kadi predozirana kokainom. Ovo počasno mjesto u Kući slavnih dobit će posthumno osam godina nakon smrti.

Jedan od najvećih američkih repera Notorious B.I.G. će, također, biti počašćen posthumno. Pravog imena Kristofer Džordž Latore Valas (Christopher George Latore Wallace) je ubijen 1997. godine u Los Anđelesu kada je imao samo 24. godine. Izdao je dva albuma, a njegove pjesme su postale klasici.

Drugačijeg stila, grupa "Depeche Mode" je, također, nezaobilazna posljednjih 40 godina. Oni nastavljaju snimati i nastupati u cijelom svijetu.

Izabranici se biraju glasovima žirija u kojem je više od 1.000 umjetnika i muzičkih historičara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.