MODA

Trendovi koji će na proljeće i ljeto zavladati ulicama: Ogromni šeširi, ravne cipele i rese

Nosit će se i kabanice od PVC-a

Ogromni šeširi štite i od sunca. Agencije

Piše: L. S. R. / Avaz.ba

19.1.2020

I dok su dame uglavnom još „upakovane“ u tople šalove, kapice i rukavice, modna industrija uveliko lansira trendove za predstojeću proljetnu i ljetnu sezonu.

Među modnim trendovima za nadolazeću proljetno/ljetnu sezonu su predimenzionirani šeširi.



Puf rukavi i plisirane suknje su „in“. Agencije

„Wow“ efekt

Brojni modni brendovi kao što su u svoje kolekcije uključili predimenzionirane šešire koji sami po sebi osiguravaju „wow“ efekt, a plus je naravno i to što štite od sunca i štetnih UV zraka.

Sve trendseterice u toplim danima trebale bi paradirati u bermudama. Ovog ljeta će se kupovati opuštene i ležerne bermude, čiji su modeli već prezentirani na nekim sedmicama mode.

Plisirane suknje vladale su modnom scenom protekle godine, a ove zime svi su poludjeli za plisiranim modelima od kože, no ljeti će plisirani detalji u mikro verziji doslovno preplaviti ulice modnih metropola i postati „must have“ komad u ormarima trendseterica.

I u ravnim cipelama dame mogu biti elegantne. Agencije

Čizme i torbe

Dok su pojedini promovirali seksi štikle, ima i onih koji poentu ovog ljeta vide u udobnoj i oku privlačnoj obući koja bez problema može iznijeti cijeli stajling.

- Osim bikinija, sunčanih naočala i šešira, ove sezone počastite se i kabanicom od PVC-a - poručuju modni znalci.

Dok vlada pomama za kaubojskim čizmama koje su doslovce preplavile trgovine, a za koji mjesec ulicama će zavladati još jedan trend inspiriran vesternima - resice. Sve od jakni do suknji, hlača, čizama i torbi krasit će resice.

Rese će zavladati. Agencije

Puf rukavi

Predimenzionirana ramena i puf rukavi uskoro će postati ultimativni modni hit. Vodeće trendseterice pomno su pratile najnovije kolekcije popularnih brendova pa u svom ormaru već imaju omiljene odjevne komade s puf rukavima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.