RAZGOVOR

Slađana Mandić: Posramim se kad me nazovu atraktivnom

Boravila na olimpijskoj ljepotici Jahorini

Mandić: Sebe stavlja u drugi plan. Agencije

Piše: M. Smajlović-Selimović / Avaz.ba

21.1.2020

Bosanskohercegovačku pjevačicu Slađanu Mandić zatekli smo prije nekoliko dana kako na olimpijskoj planini Jahorini uživa sa svojom porodicom. 

Pjevačica je uspjela da nađe nešto slobodnog vremena od mnoštva obaveza koje ima te da se barem nekoliko dana sa sinom i suprugom odmori.

Veliki perfekcionist

Uživate na odmoru na Jahorini, jeste li čest gost? 

- Obično dođemo na vikend pa se spustimo u grad. Tako da smo vikendaši. Moj posao je takav da imam dosta obaveza, nastupa i snimanja. Voljela bih da nekad porodično ostanemo mjesec na planini. Imamo priliku, nije nam daleko i treba iskoristiti, pogotovo kad je magla i zagađenje zraka. Treba pobjeći u planine.

Može li Vaša publika očekivati nove pjesme?

- Moji vikendi su uvijek radni, svake sedmice novi grad, nova svirka. Pripremam dvije nove pjesme. One će izaći u maju i najesen. Bit će dosta burno proljeće i ljeto, a nadam se, i plodno. Naviknula sam svoje fanove obradovati novim singlom svakih nekoliko mjeseci. Bit će zanimljivosti svakako.

A album?

- Kao i svaki izvođač, na koncu planiram da izdam album da se zaokruži neki rad. Album je danas zaista velik i ozbiljan projekt i ne treba tome pristupati tek tako. Voljela bih to ostvariti, ali ne znam kada.

Kako uspijevate iskombinirati poslovni sa privatnim životom?

- Veoma je teško. Nekad se uhvatim da ludim, a svi mi se dive kako sam organizirana. Ustvari, tu ja ispaštam, jer sve podredim određenim ljudima, porodici i trenutku. Sebe stavljam u drugi plan. Veliki sam perfekcionista i to me dosta opterećuje, jer sve mora da bude savršeno na svim poljima. Do sada mi je uspijevalo. Dobra organizacija je važna.

Dobra genetika

Mnogo ste radili prethodnih godina, je li se trud isplatio? 

- Zadovoljna sam sa prethodne dvije godine. Ponosna sam na svoj tim i na sve ono što smo uradili i ono što trebamo da uradimo, jer imamo velike planove. Privatno sam zadovoljna, svi smo zdravi i sretni. Sve se odvija svojim tokom.

Povukli ste se sa scene na određeni period, zašto?

- Kad sam se ostvarila kao majka, nije me bilo u medijima ni na sceni tako da je sada sve što radim, na poslovnom planu i neću dozvoliti da se čeka tako dugo na mene i pjesme. Nisam osjetila da sam nešto propustila, nastavila sam tamo gdje sam stala.

Dobili ste epitet jedne od najatraktivnijih pjevačica. Prija li Vam to?

- Nekad se posramim kad me nazovu atraktivnom. Prija mi kompliment, pogotovo od žena, od kojih najčešće dobivam komplimente. Održavam liniju, jer imam dobru genetiku, mnogo vježbam i zdravo se hranim. Stvarno sam sretna, jer sam pošteđena oscilacija s kilažom.

Pauza od muzike

- Imala sam naporan period i stalno sam radila. Bilo mi je svega preko glave i prijalo mi je da se povučem i uživam u tom najljepšem preiodu u životu. Nakupila sam snage i energije i sada nadoknađujem ono propušteno. Za tu pauzu se ne kajem, dugo sam u ovom poslu, od svoje 17. godine – kazala nam je Mandić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.