POZNATI

Dok je Britanija u šoku, Megan Markl u šetnji sa sinom i psima

Hari u Vankuver stigao u ponedjeljak

Megan u šetnji sa sinom. Kurir

Avaz.ba

22.1.2020

Princ Hari (Harry) stigao je u ponedjeljak u Kanadu kako bi sa svojom suprugom Megan Markl (Meghan Markle)  započeo novi život daleko od kraljevske porodice. U Vankuver je stigao direktnim letom iz Londona, a uslikan je na aerodromu u pratnji dva tjelohranitelja.

Hari je s aerodroma otišao u vilu vrijednu 14 miliona dolara, koja je u vlasništvu misterioznog bogataša. Megan i Hari je u posljednja dva mjeseca smatraju svojim domom. 

Jutro prije Harijevog dolaska, Megan je odvela sina Arčija u šetnju. Vojvotkinja od Saseksa bila je ležerno odjevena, s njom su bila i njihova dva psa, a činilo se da nema ni trunke brige ni zbog čega što se događa na kraljevskom dvoru u Velikoj Britaniji. 

Iz Bakingemske palače u subotu su tokom dana izdali saopćenje u kojem su objavili da Hari i Megan ostaju bez svojih kraljevskih titula, da više neće predstavljati kraljicu Elizabetu (Elizabeth), ali i da neće dobivati novac od kraljevske porodice. 



Megan u šetnji sa sinom. Kurir

Hari je, prije putovanja u Kanadu, progovorio o navodnoj velikoj tuzi koju osjeća zbog napuštanja kraljevske porodice, ali je istaknuo da on i Megan nisu imali drugu opciju nego da odstupe sa svojih dužnosti. Dodao je i da se nada da će on i njegova supruga nastaviti da služe kraljici, Komonveltu i da će on nastaviti da obavlja svoje dužnosti, ali bez javnog finansiranja.

Princ je odletio u Kanadu kako ne bi zasjenio svog brata Vilijama (William), koji će jednog dana postati kralj, a sada su u toku pripreme za tu veliku titulu. Vilijam je u Londonu ugostio 21 delegata iz Afrike na prvoj velikoj svečanosti koju je on organizirao, a bio je u pratnji supruge Kejt Midlton (Kate Middleton), princa Edvarda (Edward), princeze Ane i brojnih članova kraljevske porodice.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.