ZVIJEZDE

Ekskluziv: Vraća li se Željko Bebek u "Bijelo dugme"

Prvi koncerti s prvim pjevačem "Bijelog dugmeta" mogli bi se najesen desiti u Sarajevu

Goran Bregović i Željko Bebek 2005. godine. Arhiv

Piše: L. R. S. / Avaz.ba

24.1.2020

Željko Bebek, kako se čini, rado bi se vratio u "Bijelo dugme".

- Što sam stariji, osjećam da se sve više približavamo jedni drugima. Hoćemo li ponovo biti saradnici, ne znam, ali iz dana u dan sve više mislim na njih. Čarke i svađe između nas više nisu ni važne, sve sam ih zaboravio. Previše je bilo lijepih stvari da bih pamtio svađe - izjavio je Bebek za Cdm i dodao da i danas rado pjeva hitove grupe.

Adis Gojak, producent "Bijelog dugmeta", ekskluzivno za "Avaz" je rekao da bi oni vrlo rado voljeli vidjeti Bebeka u svojim redovima.

-  Drago mi je što tako misli, ali prvo moramo dogovoriti sastanak, sjesti i porazgovarati o mogućoj saradnji. I prije smo razgovarali o toj mogućnosti. Pokušavali smo s njim postići dogovor u razumnim okolnostima. To je naša želja i nemamo ništa protiv. Rado ću se vidjeti s Bebekom i porazgovarati s njim o mogućoj saradnji - rekao je Gojak te dodao, ako do dogovora dođe, da bi se prvi koncerti s prvim pjevačem "Bijelog dugmeta" mogli najesen desiti u Sarajevu.

Posljednji put Bebek je s "Bijelim dugmetom" nastupao 2005. na povratničkoj mini turneji, koja je obuhvatala koncerte u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu.




Gojak: Producent "Bijelog dugmeta". Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.