LJEPOTICE

Ana Sasso na duhovnoj obnovi, a prije je imala turbulentan život

Čudne stvari su mi se događale

Avaz.ba

27.1.2020

Ana Sasso - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nakon skijanja u Italiji, Ana Sasso (56) produžila je na duhovnu obnovu u Kuću susreta Tabor u Samoboru. Miss Jugoslavije 1982. godine i legendarna Pipi djevojka redovno ide na duhovne obnove, pogotovo otkako je iz Splita preselila u Samobor zbog dugogodišnjeg dečka, hirurga Hrvoja Tomasovića (51), koji od 2017. godine radi u zagrebačkoj Klinici za tumore.

Sasso i Tomasović upoznali su se u splitskoj bolnici kad mu je 2005. došla na pregled, a ubrzo ju je počeo osvajati. Splitska ljepotica je nedugo potom „pala“ na hirurgovu, kako je kasnije rekla u intervjuu, „jednostavnost, iskrenost i spontanost“. 

 - Nažalost, u tom periodu imala sam nekakvih zdravstvenih tegoba. Hrvoje se pokazao kao velika podrška. Uslijedilo je prijateljstvo, a ubrzo nakon toga i ljubav - rekla je Ana.

Ljepotica  je svojevremeno u intervjuu rekla da je prije Hrvoja imala turbulentan život. 

- Čudne stvari su mi se događale. Jedan molitvenik dospio je u moje ruke. Jednostavno sam osjetila potrebu za molitvom. Stvari u mom životu ubrzo su se počele mijenjati. Upoznala sam i Hrvoja. Nakon toga slijedi isto jedna po meni neobjašnjiva situacija. Završili smo na duhovnoj obnovi kod patera Zvjezdana Linića - izjavila je svojedobno Ana.

Par je prije deset godina na jedno vrijeme prekinuo vezu, no shvatili su da ne mogu jedno bez drugog.

- Ana je prva žena u mom životu koja je bila starija od mene. Kao mladić znao sam reći da bih na takvu vezu pristao samo zbog Rakel Velć (Raquel Welch) ili – Ane Sasso. I, eto, moja stilska figura postala je u jednom trenutku stvarnost. Prekinuli smo 2010., ali nastavili smo živjeti zajedno u mojem stanu od 50-ak kvadratnih metara na splitskim Gripama – rekao je tad Tomasović magazinu "Gloria".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.