NEVOLJA ZA NEVOLJOM

Marina Tucaković se, osim s rakom, bori i s teškom upalom pluća

Dobila novu terapiju

Tucaković: Imam vrtoglavicu i mučninu. 24sata.hr

M. S. S. / Avaz.ba

29.1.2020

Poznati tekstopisac Marina Tucaković progovorila je za Informer o svom zdravstvenom stanju i poručila da joj je najbitnije da sačuva živu glavu na ramenima. Ona sada redovno odlazi na terapije i bori se s rakom, a nedavno je otkrila i da ima jaku upalu pluća.

- Dani idu, idem i ja. Moja želja za ovu godinu jeste da budem živa i zdrava. Sada sam zakačila i neku tešku upalu pluća, ali bit će bolje, nadam se - kaže Marina i priznaje da joj teško pada borba s teškom bolešću.

Tucaković objašnjava kako na nju utječe nova terapija koja joj je nedavno propisana.

- Ne osjećam se dobro. Imam vrtoglavicu i mučninu. Dobila sam novu terapiju. To je nešto novo u Srbiji, a svuda se u svijetu već koristi. Riječ je o injekciji koja se prima jednom mjesečno, a uzimaju se i neke tablete. Vidjet ćemo, svi kažu da je to dobro. Za sada mi to obara leukocite, stalno moram da kontroliram krvnu sliku - kaže Tucaković.

Autorica brojnih hitova kaže da sluša savjete ljekara, ali da i dalje ne može da se odrekne svog najvećeg poroka – cigareta.

- Duhan nisam ostavila ni sada, kad imam upalu pluća. Doktor mi stalno priča da treba to da batalim, ali ja ne mogu. To je jedini porok koji imam i nema šanse da ga se riješim. Smanjila sam broj cigareta u toku dana, a i to je bitno. Jedem dosta voća i povrća i pijem sokove od aronije i cvekle - priča Marina, kojoj je prije dvije godine otkriven rak dojke. 

Marina se bojala da njen život nikada neće biti isti, ali sada razmišlja na potpuno drugi način i kaže da joj je žao što je u početku ignorirala bolest.

- Mislila sam da neću više biti kao prije, da ću morati da promijenim život iz korijena. Plašila sam se bolnice, lijekova. To je u suštini najveći otpor koji čovjek pruža kada sazna da je teško bolestan. Griješe svi koji razmišljaju na taj način. Ne treba tako da se gleda na bolest, ja sam najgori i najbolji primjer za to - poručila je Marina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.