NESVAKIDAŠNJI PODVIG

Mostarska ljepotica osvojila Mont Everest

Novi rekord je oboren. Nakon 11 dana pješačenja bez tuša, pili smo kuhani snijeg, spavali na -30 svake večeri s malo kisika, napisala je Borozan

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

30.1.2020

Nataša Borozan - Avaz
Mostarka s adresom u Milanu - Avaz
Brojne saradnje sa svjetskim dizajnerima i brendovima - Avaz
Borozan: Nosi prestižne revije - Avaz
Nataša Borozan: Ljepotica iz grada s Neretve - Avaz
+3

Mostarka Nataša Borozan oborila je Ginisov rekord na Mont Everestu. Ona je prošetala pistom na najvišem vrhu svijeta.

Tako je postala prva ljepotica iz Bosne i Hercegovine, ali i šire regije, čije je ime ovim avanturističkim podvigom upisano u Ginisovu knjigu rekorda.

Novi rekord je oboren. Nakon 11 dana pješačenja bez tuša, pili smo kuhani snijeg, spavali na -30 svake večeri s malo kisika. Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Izuzetno sam sretna i ponosna. Cilj ovog modnog događaja je promicanje održive mode i širenje svijesti o klimatskim promjenama. Uspješno smo osigurali mjesto u Ginisovoj knjizi svjetskih rekorda s modnom revijom na najvećoj nadmorskoj visini na kopnu - napisala je Borozan na društvenim mrežama uz fotografije s Mont Everesta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@guinnessworldrecords HERE WE ARE! 🔥𝐓𝐡𝐞 𝐌𝐭. 𝐄𝐯𝐞𝐫𝐞𝐬𝐭 𝐅𝐚𝐬𝐡𝐢𝐨𝐧 𝐑𝐮𝐧𝐰𝐚𝐲 | 𝟐𝟔.𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟎 New record: Highest altitude fashion show on land. 5644m 😅After 11 days trekking with no shower, we drank boiled snow, slept at -30 every night with less oxigen. Was not easy but we made it. I am extremely happy and proud to share that The Mt. Everest Fashion Runway was held successfully at Kalapatthar. The fashion event aims to promote sustainable fashion and spread awareness about climate change. We have successfully secured a place in 𝗧𝗵𝗲 𝗚𝘂𝗶𝗻𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗕𝗼𝗼𝗸 𝗼𝗳 𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗿𝗱𝘀 as "𝗧𝗵𝗲 𝗛𝗶𝗴𝗵𝗲𝘀𝘁 𝗔𝗹𝘁𝗶𝘁𝘂𝗱𝗲 𝗙𝗮𝘀𝗵𝗶𝗼𝗻 𝗥𝘂𝗻𝘄𝗮𝘆 𝗼𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱".

Objavu dijeli NATASHA (@natashaborozan_official)

Modna revija s najvećom nadmorskom visinom na kopnu od 5.644 metra održana je 26. januara 2020. godine, što je najveći avanturistički poduhvat u svijetu mode. A Borozan je učestvovala s brojnim modelima iz cijelog svijeta.

Ljepotica iz grada na Neretvi već dugi niz godina živi i radi u Milanu te ima dugogodišnju saradnju s Majklom Korsom (Michael Kors), a sarađivala je s brojnim modnim brendovima kao što su "Cavalli", "Philipp Plein", "Tory Burch"...

Osim toga, nedavno je pokrenula i svoj brend "Borozan" i tako nastavila nizati ogromne uspjehe u svojoj karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.