DRAMA

Sinanov sin pobjegao: Rašid slomio nanogicu i pobjegao iz kućnog zatvora

Sistem registrirao oštećenje transmitera

Rašid Sakić i Sinan Sakić. Kurir.rs

Avaz.ba / Kurir.rs

30.1.2020

Rašid Sakić (42), sin pokojnog pjevača Sinana Sakića, pobjegao je jučer iz kućnog zatvora u kojem je zbog razbojništva bio od 14. avgusta prošle godine. Kako Kurir saznaje, on je polomio nanogicu, skinuo je i pobjegao iz kuće u kojoj je boravio.

- U 5:40 sati jučer sistem je registrirao oštećenje transmitera, to jest nanogice. Izlaskom na teret utvrđeno je da nije na adresi na kojoj izdržava mjeru i povjerenik je odmah obavijestio nadležni sud o tome - potvrđeno je za Kurir iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Višestruki povratnik

Rašid Sakić je višestruki povratnik, a posljednji put je uhapšen u januaru prošle godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača Vladicu M. (34). Poslije hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam mjeseci kućnog pritvora. 

- Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila - kaže izvor Kurira.

Rašid i Sinan Sakić. Kurir.rs

On navodi da poslije određivanja kazne Sakić nije smio napuštati prostorije kuće u kojoj je boravio bez odluke suda u Loznici.

Rašid je, inače, najstariji Sinanov sin i ima debeo dosje u policiji.

- Još kao maloljetnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoljetan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a posljednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018., pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva - objašnjava sagovornik Kurira.

Svako nosi svoj teret

Samo nekoliko sedmica pošto je njegov najstariji sin odslužio kaznu i izašao iz zatvora, Sinan Sakić preminuo je u junu 2018. u Beogradu. Navodno, prije smrti otac i sin uspjeli su da izglade svoje odnose, iako je, dok je Rašid bio iza rešetaka, Sinan javno krivio sina zbog puta kojim je krenuo i isticao da treba da ispašta. U intervjuima je priznao da je sina u zatvoru posjetio samo jednom.  

- Rekao sam mu: „Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslat ću ti, ali ja više neću dolaziti“ - ispričao je tada Sinan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.