ZVIJEZDA IZ MOSTARA

Željko Samardžić za "Avaz": Svako ima svoju Moniku Beluči

Dueti s Draženom Žerićem Žerom i Slađanom Mandić, a uskoro saradnja s grupom "Miligram" i Adijem Šošom

Željko Samardžić: Njegova pjesma uspješno se drži u trendingu. Instagram

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

5.2.2020

Mostarac Željko Samardžić važi za jednu od zvijezda koje su decenijama prisutne na muzičkoj sceni, i to vrlo uspješno. 

Prije desetak dana objavio je numeru "Možda", koja se još drži u trendingu, i to na visokom petom mjestu. Ljubavna pjesma sporijeg tempa osvojila je publiku.

- Čini mi se da do sada nije bila reakcija ni na jednu pjesmu tako velika i snažna. Dobio sam i divne komentare, imao pravi tajming, a čuvam je već nekoliko godina, što se kaže, u fioci. Jednostavno sam osjetio da je sad pravi moment za tu vrstu emocije. Raduje me što se posebno mladi ljudi, vjerovatno koji su u tim godinama kada se počinju zaljubljivati, nalaze u njoj. Ona je u biti za svakoga - govori Samardžić za "Avaz".

Zaokružiti album

Dodaje da posjeduje senzibilitet za takvu vrstu pjesama.

- To me uvijek negdje dotakne i mislim da mi je pošlo za rukom da neka svoja osjećanja prenesem na one koji me slušaju. Mislim da ovo nije pjesma za jednu noć, već za sva vremena. Tako je ja doživljavam. Sretan sam što imam nekoliko divnih saradnika s kojima mogu stvarati i dalje. Obećavam u narednom periodu mnogo lijepih novih pjesama koje sam već snimio. Ostala je jedna duetska sa Slađanom Mandić. Mislim da je to jedna od najljepših duetskih pjesama koje sam čuo i da će dobro proći, ako ne i bolje od ove "Možda". Slađa prelijepo pjeva, a Armin Šaković potrudio se da uradi divnu pjesmu. Presretan sam, mislim da je ova 2020. godina meni naklonjena. Singl s Draženom Žerićem Žerom sam završio, a ovih dana radimo spot, pa kad ga završimo, pustit ćemo numeru - kaže nam ovaj Mostarac s beogradskom adresom.

A to je samo početak. Kako nam otkriva, krajem svakog mjeseca jedna pjesma ugledat će svjetlo dana.

- Bilo mi je u glavi da to sve bude kao album, ali ću svaki mjesec puštati po jednu pjesmu. Već krajem februara dolazi sljedeća. I tako svaki mjesec do kraja godine. Onda ćemo zaokružiti jedan album, da bude uspomena na tu godinu koja će, eto, tada već proći - ističe Samardžić.

Željko Samardžić: Karijera duga nekoliko decenija - Avaz
Samardžić: Svakog mjeseca jedna pjesma - Avaz
Samardžić: Mostarac s beogradskom adresom - Avaz
Samardžić: Duet s grupom "Miligram" - Avaz
Samardžić: Dobio divne komentare na pjesmu "Možda" - Avaz
+1

Košmar svakog dječaka

Početak pjesme "Možda" glasi: "Tako lepa, pametna, mlada, milion dolara... Bila si košmar svakog dečaka".

- Naravno da sam i ja imao košmar svog djetinjstva. Uvijek se sjetim prelijepog filma u kojem je glavnu ulogu imala Monika Beluči (Monica Bellucci). Eh, svi smo mi imali u djetinjstvu neku svoju Moniku Beluči. To su oni dobri filmovi koji te podsjete na prošlo vrijeme, zapravo na sretna vremena. Uspomena na mladost je sretna, bez obzira na to kako je ko preživljavao. Iskreno, mislim da je to najljepši period života u kojem otkrivaš sebe kao čovjeka koji počinje osjećati na pravi način i pokazivati svoje emocije. To je život. Samo neko to hoće da kaže, a neko šuti o tome - iskren je pjevač.

Otkrio nam je da ga je kontaktirao i Mili, osnivač i frontmen grupe "Miligram", čiji je pjevač odnedavno postao Mostarac Adi Šoše.

- Ovo još nikome nisam rekao. Zadovoljstvo mi je što ću otpjevati prelijepu pjesmu zajedno s mojim Mostarcem Adijem Šošom. On je za mene prijatno iznenađenje i mislim da spada među prva dva ili tri mlada pjevača na ovim našim prostorima - kazao nam je Samardžić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.