SUDBINE

Umrla takmičarka poznatog šoua realnosti

Htjela sam mladim djevojkama pokazati kako je moguće dobiti rak dojke u mladosti i da trebaju redovno ići na preglede, iskreno je progovorila u jednom intervjuu

Nataša Stuart. Instagram

Avaz.ba

5.2.2020

Kandidatkinja australske verzije "The Voicea" Nataša Stuart (Natasha), koja se prošle godine takmičila za glavnu nagradu u šouu, umrla je u 43. godini, nakon duge i teške borbe s rakom. Kako piše "Sydney Morning Herald", umrla je u bolnici "St. Vincent" u Sidneju. 

- Naša draga prijateljica i članica porodice "Voice" Nataša Stuart je mirno preminula. Zauvijek smo zahvalni što je Taš bila dio našeg svijeta i dio porodice "Voice". Zračila je radošću, ljepotom i snagom i dirnula sve koji su se susreli s njenim talentom. Naša ljubav ide prema njenoj porodici, prijateljima i čitavoj australskoj muzičkoj industriji - napisali su.

Rak joj je dijagnosticiran 2018. godine. Zbog toga joj je bilo određeno 20 sedmica hemoterapije. 


Nataša Stuart. Instagram

Bila je među posebnijim kandidatima u šouu jer je već godinama bila dio muzičke industrije, u šou se prijavila, kako je objasnila, da bi ljudima podigla svijest o raku dojke.

- Htjela sam mladim djevojkama pokazati kako je moguće dobiti rak dojke u mladosti i da trebaju redovno ići na preglede - iskreno je progovorila u jednom intervjuu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.