TUGA

Navršila se godina od smrti Šabana Šaulića: Porodica neutješna

Moj otac danas nije otišao, dok je god njegove muzike, on će živjeti s nama. Neka mu je vječna slava, rekao je tada Mihajlo

Održan spomen preminulom pjevaču. Kurir

Avaz.ba

8.2.2020

Porodica Šabana Šaulića okupila se danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju te održala godišnji spomen preminulom pjevaču.

Udovica Goca bila je u crnini, a došla je zajedno s nasljednicima Ildom, Sanelom, Mihajlom i njihovim supružnicima.  

Osim porodice, došli su i Zorica Brunclik i Kemiš, Miša Mijatović, Mirko Kodić, Steva Simeunović, kao i Emir Habibović.



Spomen preminulom pjevaču - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Podsjetimo, Šaban Šaulić poginuo je 17. februara 2019. u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, a sahranjen je 22. tog mjeseca uz svoju pjesmu "Ne plači, dušo", koju su na harmonikama odsvirali Aleksandar Sofronijević, Miša Mijatović, Mirko Kodić, Zoran Jovanović i Borko Radivojević.

Na vječni počinak, pored porodice, ispratilo ga je skoro 7.000 ljudi. Kratak, ali tužan govor održao je Šaulićev sin Mihajlo, koji se u ime porodice oprostio od oca.

- Hvala što ste došli da ispratite našeg oca, muža, djeda, prijatelja i kuma. Dokle god je njegove muzike, on će živjeti s nama. Vi ste proveli više vremena s njim, možda ste ga bolje i znali. Moj otac danas nije otišao, dok je god njegove muzike, on će živjeti s nama. Neka mu je vječna slava - rekao je tada Mihajlo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.