ESTRADA

Najveće cicije među poznatima: Dačić uzima od muzičara, Boba i Brena ne daju bakšiš

Dok sebe časte skupim automobilima, brendiranom garderobom, luksuznim putovanjima... svojim saradnicima ostaju dužni

Avaz. Avaz

Avaz.ba

9.2.2020

Pjevači, glumci, političari i sve javne ličnosti važe za one koji najbolje i najluksuznije žive. Ipak, uprkos dobrim zaradama, mnogi od njih su teški na dinaru, piše "Kurir". No, to se uglavnom odnosi na druge ljude. 

Dok sebe časte skupim automobilima, brendiranom garderobom, luksuznim putovanjima... svojim saradnicima ostaju dužni, konobare ne časte kako dolikuje, a boravak u kući naplaćuju čak i najbližim prijateljima.

Lepa Brena. Avaz

1. Lepa Brena 

Urbana legenda je da je Lepa Brena cicija. Razlog za to je što pjevačica vrlo pažljivo raspolaže novcem i zbog toga je nazivaju škrticom. Nedavno je povela porodicu na odmor na Maldive, ali je svako morao platiti svoj dio. Prije nekoliko godina, konobar jednog prestižnog restorana, gdje dolaze poznati, otkrio je da su Brena i Boba najveće stipse. 

- Oni su najveće stipse koje sam ikad vidio. Boba i Brena za večeru koju plate 60.000 dinara, a ostavljaju napojnicu od 50 dinara. E, to nisam vidio u svojoj karijeri - rekao je on.

S druge strane, Brena je pričala da je u mladosti bila siromašna, a za vrijeme studija i gladna te da je zbog toga navikla da štedi.

Sergej Trifunović. Agencije

2. Sergej Trifunović

Iako za glumce uglavnom važi da su džentlmeni i da su velikodušni, za jednog kažu da nije baš takav. Sergej Trifunović voli, navodno, da koristi priliku da nešto ne plati i to mu ide od ruke. 

- To se tiče putovanja, a ne toga da neće da plati kafu. Kad su u pitanju putovanja, on se stalno šlepa, ide sa sportistima, o tuđem trošku - kaže izvor blizak Sergeju.

MIloš Bojanić. Agencije

3. Miloš Bojanić 

I za ovog pjevača kažu da ima zmiju u džepu. Raskrinkao ga je Lepi Mića kad su bili u "Zadruzi".

- Bio sam sa prijateljima gost kod njega u Baošićima. Sjećam se da su tu bili i Viki Miljković i njen muž Dragan Tašković Taške. Miloš je otišao da roni, vratio se tek poslije nekoliko sati, dok smo mi sjedili s njegovom suprugom Brankom. Kaže mi drugar: "Sad će sigurno da donese svježu ribu, pršut, sir...“ A on nas je poslužio pilećim paprikašem na 40 stepeni! Sjećam se njegove rečenice tada: "Nema ništa bolje od kašike!" - rekao je Mića.

Inače, on nije jedini koji tvrdi da je Miloš cicija. Mnoge njegove kolege govorile su o tome u nekoliko navrata, kao i da najbližim prijateljima naplaćuje boravak u svojoj kući u Baošićima.

Božidar Đelić. Agencije

4. Božidar Đelić 

I za nekadašnjeg političara važi da je težak na parama. Jedan konobar ispričao je kako je Đelić najveća štekara među političarima kad je bakšiš u pitanju. Kako kaže, to ne bi bilo čudno da ne zarađuje dobro. 

- On uglavnom dugo prebira po meniju, a često se dešava da ne ostavi nikakvu napojnicu - rekao je konobar.

Dara Bubamara. Agencije

5. Dara Bubamara

Dara Bubamara često ima problem sa saradnicima, kojima, kako su je optužili, ne isplaćuje novac. Damir Handanović otkrio je prije nekoliko godina da je imao problem s Darom kad mu nije platila pjesmu. 

- S Darom je bio problem, to je mizerna stvar. Niti ću ja da se obogatim niti ćeš ti da osiromašiš. Nisam je ni vidio od tada, samo jednom na snimanju. Nisam rekao ni ćao. Razočarao sam se u nju, to je bilo 2011. ili 2012. godine - rekao je tada Handanović.

Ipak, poslije nekog vremena, tekstopisac je riješio da joj to oprosti i došao je na njen koncert u Areni. I Marina Tucaković ju je optužila da joj duguje novac, a nedavno je otkriveno da i Bubi Corelliju i Jali Bratu nije isplatila 2.000 eura.

Ivica Dačić. Agencije

6. Ivica Dačić

Šef diplomatije i prvi potpredsjednik Vlade Ivica Dačić dobro je poznat kao neko ko ima zmiju u džepu. Njegova "štedljivost" ide do te mjere da je jednom čak od muzičara, umjesto da im da, uzeo bakšiš koji im je u njegovo ime dao njegov partijski drug Ivica Tončev, a to su zabilježile i kamere.

Dačića i socijaliste pratio je orkestar, ali se šef SPS-a pravio da nije ponio novčanik pa je bruku probao da spriječi Tončev. No, šefu diplomatije se učinilo da im je Tončev dao mnogo pa se čak vratio da od muzičara uzme pola.

Svetislav Pešić. Agencije

7. Svetislav Keri Pešić 

Bivši najtrofejniji košarkaš, danas košarkaški selektor, među sportistima važi za ciciju. Kako kažu njegovi prijatelji, ovaj Piroćanac rijetko će se kad uhvatiti za novčanik i platiti račun u restoranu. Uglavnom čeka da to uradi neko drugi, a kažu da skoro nikad nije ponudio da plati nešto. 

Prije nekoliko godina, Pešića je disciplinska komisija košarkaške Superlige Srbije kaznila sa 200.000 dinara, a odmah su počeli komentari "kako li će to piroćanska cicija podnijeti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.