MUZIKA

Ilma Karahmet za „Avaz“: Meni ništa nije teško

Za sedam dana 1.700.000 pregleda na YouTubeu

Karahmet: Objavila novi singl i spot. Instagram

Piše: M. S. S. / Avaz.ba

10.2.2020

Mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet objavila je novi singl i spot "Neko nije", koji je za samo sedam dana ima čak milion i 700 hiljada pregleda. Ilma je jako sretna i zadovoljna zbog uspjeha svoje nove pjesme.

- Jako sam zadovoljna reakcijama publike i nekako to je najbitnije da publika prihvati pjesmu. Mi smo se potrudili da sve bude na visokom nivou, tako da mi je drago da se pjesma sluša širom regije. Od samog početka pjesma je doživjela ekspanziju i jako sam sretna zbog toga. Isti dan pregledi su bili evidentni i sam trending u sedam zemalja regije. Pjesma već sada broji skoro dva miliona pregleda, a mogu samo da budem sretna i ponosna na sve ovo do sada – rekla je Ilma.

Planovi za dalje su kaže Ilma jednostavni, mnogo nastupa, a obradovat će i publiku novim pjesmama koje već priprema.

- Imam dosta zakazanih nastupa, a pored toga radim vrijedno na pripremi novih pjesama – kaže Karahmet.

Pitali smo je sa kime bi voljela da snimiti duet, Ilma kaže da prvo mora imati dobru pjesmu.

- Kada se desi pjesma mislim da ću tada dogovarati duet, a sigurno da imam želju da snimim duet sa nekim sjajnim pjevačem ili možda pjevačicom. Ostaje da vidimo kako će teći stvari – poručuje Ilma.

Jako je mlada uplovila u muzički svijet, sa samo 13 godina. Međutim to za nju nikada nije predstavljao teret, jer sve to isplati sa ljubavlju publike koje ima na odmet.

- Meni nikada ništa nije bilo teško raditi. Uživam od prvog dana u svemu ovome. Doživjeti ljubav vaše publike se ne može riječima opisati i to je zapravo kljuična stvar koja me pokreće. Jako sam sretna da sam jedna od onih osoba koje rade svoj posao iz snova i smatram da je muzika definitivno moj put u budućnost pa se radujem svakom iskustvu – iskrena je Ilma.

Muziku i tekst, kao i za pjesmu "Ništa tvoje", potpisuje srbijanski hitmejker Bane Opačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.