SUDSKI SPOROVI Glumica boluje od karcinoma koji je u četvrtom stadiju

Osiguravajuća kuća tvrdi: Šanen Doerti koristi rak da bi izazvala sažaljenje

Umjesto da svoje posljednje godine proživi u miru u svom domu, ona se mora na sudu boriti s osiguravajućom kućom - pišu strani mediji

Avaz.ba
11.02.2020 11:21

Američkoj glumici Šanen Doerti (Shannen Doherty, 48), najpoznatijoj po ulozi Brende Valš (Walsh) u "Beverly Hillsu", rak dojke dijagnosticiran je 2015. godine. Tada se izliječila, ali joj se u proteklih godinu karcinom vratio, a nedavno je objelodanila da je bolest u četvrtom stadiju.

Na te izjave reagirala je kompanija za osiguranje "State Farm", koju je Doerti tužila prošle godine za neisplaćivanje kompletnog iznosa za popravak kuće, koja je oštećena tokom požara u Kaliforniji 2018. godine.

"State Farm" tvrdi kako se glumica služi bolešću da bi izazvala sažaljenje. To bi joj, kako prenosi "Daily Mail", pomoglo u sudskoj parnici.

 
  • Šanen Doerti u bolnici
    Šanen Doerti u bolnici Foto: Društvene mreže

- Šanen Doerti umire od raka koji je u četvrtoj fazi. Umjesto da svoje posljednje godine proživi u miru u svom domu, ona se mora na sudu boriti s osiguravajućom kućom - pišu strani mediji.

Kompanija joj je dosad isplatila 1,1 milion dolara, a Šanen tvrdi da su troškovi potpunog popravka iznosili gotovo četiri miliona dolara. Ipak, napisali su da joj da suosjećaju s njom te da žele da se potpuno oporavi.

- Sigurni smo da smo ispunili svoje obaveze prema njoj i platili joj sve što dugujemo. To smo spremni braniti na sudu - izjavio je Sevag Serkisan (Sarkissian), portparol "State Farma".

  • Šanen Doerti
    Šanen Doerti Foto: Pixsell

Komentari

NA VRH