TURSKI ZAVODNIK

Gokberk Demirdži: Emir je tvrdoglav, a ja sam pravedan

Rođen je u Izmiru, a lud je za motorima, starim automobilima i životinjama. Sport mi je bio san, ali sada mi je to samo hobi. Trenutno je singl

Piše: L. Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

15.2.2020

Demirdži: Zvijezda serije "Zakletva". Promo

quote
<p>Nadam se da će se ''Zakletva'' nastaviti prikazivati i da će publika odrediti njenu sudbinu</p>

Udarni termin na televiziji OBN zauzela je turska serija „Zakletva“. Svaku večer,  u 20 sati ljubitelji sapunica uživaju u priči o Rejhan i Emiru. Veliki zadatak bio je pred glumcima, a jedan od njih koji je zaslužan što su uspjeli da naslijede terminserijeElif“, koja je godinama bila najgledanija, je Gokberk Demirdži (Gökberk Demirci). Uloga Emira savršeno mu pristaje, a u svojoj je zemlji veoma cijenjen.

Rođen je u Izmiru, a lud je za motorima, starim automobilima i životinjama. Ono što će biti najzanimljivije pripadnicama ljepšeg spola je da je trenutno singl.



Izvan ringa

U intervjuu je otkrio kada se zaljubio u glumu, šta ga povezuje sa ulogom Emira, kojeg glumi u seriji „Zakletva“, kakve ima planove za budućnost i da li ima želju da se okuša na stranom tržištu.

- Nikada nisam planirao da se bavim glumom. To je bila slučajnost. Bio sam u posjeti  kod prijatelja i sreo sam nekoga ko mi je ponudio ulogu. Tako je sve počelo, spontano. To nije nešto ni o čemu sam sanjao, bila je to daleka stvar za mene – otkrio je Demirdži.

Prije glume bio je u svijetu sporta i maštao je da će postati profesionalni sportista, čemu može zahvaliti svoju zavidnu figuru.

- Sve se promijenilo sa ovom ponudom. Sport mi je bio san, ali sada mi je to samo hobi. Završio sam sa profesionalnim takmičenjima prije nego što sam otišao u vojsku i nisam imao namjeru da nastavim sa tim. Mislio sam da se nastavim baviti sportom izvan ringa... Ali onda sam počeo sa glumom. Sada mi je sport hobi i treniram kada imam vremena – rekao je poznati glumac.

Sa likom Emira Tarhuna kaže da ima sličnosti i različitosti.

- Zapravo, imamo mnogo toga zajedničkog. Imamo i različitosti. Emir Tarhun je veoma pravdoljubiv lik. Sve što treba da se desi, prema njemu treba da se desi na pravedan način. Disciplinovan je i on je neko ko ne podnosi laži. Sve treba biti na svom mjestu, onako kako treba. Ovo nam je zajednička stvar. I ja sam pravedan – kaže Gokberk i dodaje da im nije zajednička tvrdoglavost.



Fiks ideje


- Ono što nam nije zajedničko je to što je on ima fiks ideje. Tvrdoglav je i ne mijenja svoje stavove. Ponos mu je jako bitan. Čak i kada griješi, svjestan je da griješi, ali ponos mu ne dozvoljava da se povuče. Takve kvalitete čine stvari težim osobama s kojima je, i izluđuje publiku. To je nešto što nemamo zajedničko. Sviđa mi se Emir, nadam se da će na svijetu biti više ljudi kao što je on, što se tiče karaktera – otkriva popularni Turčin.

Što se tiče planova za budućnost, otkriva da ih nema i da radi sve spontano.

- Spontan sam zbog posla kojim se bavim. Jer, sve je moguće. Bavimo se riskantnim poslom. Projekt je dobro prihvaćen i želim da im se zahvalim ovom prilikom. Moj idući korak će biti spontan. Vrijeme mijenja mnoge stvari, za sve postoje razlozi. Nadam se najboljem – zaključio je Emir iz serije „Zakletva“.

Promjena je dobra stvar

-Volio bih se okušati u nekoj stranoj produkciji. Promjena je dobra stvar, susretati se i raditi sa ljudima različitih kultura i nacija. Mislim da je to velika prednost. Nakon svih internacionalnih projekata, zapitam se zašto da budemo ograničeni. To je edukativno i zabavno – kaže Demirdži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.