JET SET

Hayat TV tehnički organizator "Ilidžanskog festivala"

Pjesme će biti kvalitetnije nego prethodnih godina

Nihad Alibegović: Nastup na "Ilidžanskom festivalu". Arhiv

Avaz.ba

28.2.2020

"Ilidžanski festival"  jedini je regionalni festival koji je opstao sve ove godine, a tradicija se nastavlja s potpisivanjem ugovora o održavanju ovogodišnjeg festivala. 

Kako bi i ove godine okupio nove muzičke stvaraoce i interpretatore, pripreme su počele na vrijeme. Za ovogodišnji festival Općinsko vijeće Ilidža je odlučilo ulogu tehničkog organizatora povjeriti Hayat TV-u.

U Općini Ilidža tim povodom potpisan je Ugovor o organizaciji Festivala, a potpisali su ga načelnik općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić i direktor Hayat TV-a Elvir Švrakić.

- Ako hoćemo da imamo kvalitet, moramo imati i kontinuitet, a mi u "Ilidžanskom festivalu" imamo sve, tradiciju, navike i publiku. Nove pjesme uvijek pjevaju o onome kako se živi i zato imamo lijepe pjesme, a "Ilidžanski festival" će trajati i pjesme će se pjevati i nakon što se zaboravi na nas – izjavio je načelnik Memić.

Ovogodišnji festival bit će održan od 23. do 25. jula.

- I ove godine ćemo se potruditi da ga tehnički organizujemo bolje nego prošle i da publika bude zadovoljna. Ono što već sada možemo potvrditi jeste da će pjesme biti kvalitetnije nego prethodnih godina i već smo počeli s nekim pripremama. Ostale sadržaje čuvamo za kraj jula – kazao je Švrakić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.