MUZIKA

Ko su članice"Hurricanea": Ivana bila u spotu Jale Brata

Ksenija je Knezova kćerka, Sanja studira arapski jezik

Piše: Avaz.ba

2.3.2020

Hurricane. Arhiv

Grupa "Hurricane" predstavljat će Srbiju na Eurosongu 2020 s pjesmom "Hasta la vista". Članice grupe iz Beograda Ivana Nikolić, Ksenija Knežević i Sanja Vučić već izvjesno vrijeme slove za muzičku senzaciju. Njih tri svojim glasom, ali i stasom, napravile su pravu pomutnju na muzičkoj sceni.

Ivana Nikolić, nekadašnja profesionalna plesačica, prije dvije godine je učestvovala u spotu Jale Brata „Mlada i luda“. 

- Saradnja s Jalom je bila jako prijatna, snimanje spota je proteklo fino, istina je da sam tada privukla najveću pažnju kod ljudi, ali sam se provlačila kroz medije i dok sam osvajala brojne medalje sa svojom plesnom grupom. Što se tiče projekta „Hurricane“, konačno radim ono što sam oduvijek željela, spojila sam i ples i pjevanje u jedno, radimo dugo na svemu ovome i prosto napredak i uspjeh su neizbježni, za sada nam dobro ide – izjavila je svojevremeno Ivana za "Avaz".

Ksenija Knežević kćerka je crnogorskog pjevača Nenada Kneževića Kneza.

- U našoj kući se uvijek slušala dobra muzika do daske, djed je naslijedio talent od pradjeda, tata od djeda, a ja od tate. Oduvijek sam znala čime želim da se bavim, muzika je moja prva i najveća ljubav. Ovako zajedno smo jače, a i generalno zanimljivije publici, jer svaka ima nešto specifično i kada udružimo snage nastaje pravi uragan. Tako da neka se fanovi ne brinu, raspad nije u planu – govorila je Knežević za "Avaz".

Jedina crnokosa članica, uz dvije plavuše, jeste Sanja Vučić. Ona studira arapski jezik i književnost u Beogradu.

- Ovaj projekt mi je svakako pomogao da se pokažem i na taj način kao ekscentrična osoba koja je pride i ekstrovertna i da generalno pokažem to što jesam – kazala nam je Vučić, koja je nedavno priznala da ima problema sa štitnom žlijezdom te da će terapiju morati uzimati dok je živa.

Sanja  je 2016. predstavljala Srbiju na Eurosongu s pjesmom Ivane Peters „Goodbye“.

Nastup djevojaka na Beoviziji podržala je i Jelena Karleuša, koja je na svom Instagram profilu pozvala pratioce da daju glas grupi "Hurricane".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.