HIP-HOP

Marčelo i bend objavili singl "Udahni": Možeš li postati flegma ako nisi

Dok su prikupljali ideje i spremali se za novi studijski poduhvat, koncertnu pauzu nisu pravili

Marčelo: Uporedo radi na novom albumu i romanu. Promo

L. K. P. / Avaz.ba

5.3.2020

Marko Šelić, u svijetu hip-hopa poznatiji kao Marčelo, srbijanski reper i pisac, sa svojim bendom objavio je singl „Udahni“. Ova pjesma, nakon šestogodišnje pauze, najava je nadolazećeg albuma „Nojeva varka“. 

Osim Marka, autorski je potpisuju Nevena Glibetić Nensi, Rade Sklopić Raid i Filip Krumes, dugogodišnji saradnici koji će i ovaj put zajedničkim snagama stati iza konceptualnog dijela sastavljenog iz 13 pjesama i nekoliko "intermeca".



Marčelo i ekipa vrijedno rade na novom albumu. Promo

- Tema nam je pokušaj lične, pojedinačne ravnodušnosti kao odgovor na opću. Svojevrsna emigracija u sebe same, u Nojevu barku usred potopa, u ulogu pukog posmatrača umjesto aktera. Kroz pjesme koje funkcioniraju kao poglavlja priče, premda će svaka moći da se sluša i zasebno, album preispituje možeš li postati flegma ako nisi; u tom smislu, priča putuje do vlastitog naslova, do činjenice da je barka jalova odluka ako naprosto nisi odustajač - objasnio je Marko Šelić, koji ove godine uporedo radi na albumu i novom romanu.

Dok su prikupljali ideje i spremali se za novi studijski poduhvat, koncertnu pauzu nisu pravili: osmeročlani sastav, u kome su, osim spomenute četvorke, i Max Kochetov (saksofon), Marko Fabry (bas), Aleksandar Jovanović Šljuka (klavijature) i Aleksandar Cvetković Drama (bubanj), u svako je doba spreman da na bini podijeli energiju s publikom i odupre se aktuelnoj šundizaciji muzike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.