BEZVREMENSKE LJEPOTICE

Snežana Savić proslavila 67. rođendan, još opija ljepotom, a samo je jednom muškarcu rekla "da"

U njenoj karijeri sve je počelo od uloge u filmu "Ignjatović protiv Gebelsa" 1975., a nastavilo se veoma zapaženim ulogama

Snežana Savić: Proslavila 67. rođendan. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

7.3.2020

Popularnu glumicu Snežanu Savić mnogi najviše pamte kao Ninu Andrejević iz serije “Bolji život”, ali ona je svojim talentom i nevjerovatnom ljepotom mnogima ostala zauvijek urezana u sjećanju. Jučer je proslavila 67. rođendan, ali i dalje opija ljepotom.

U njenoj karijeri sve je počelo od uloge u filmu "Ignjatović protiv Gebelsa" 1975., a nastavilo se veoma zapaženim ulogama.


Snežana Savić: Udvaraju joj se mlađi muškarci. Agencije

Čovjek koji je uspio da je osvoji je reditelj i scenarista Dragoslav Lazić, s kojim se vjenčala i dobila kćerku Anitu Lazić, koja joj je podarila unuku Ninu.

Snežana i Dragoslav bili su bračno-umjetnički par, a nakon razvoda od Snežane, reditelj se oženio glumicom Draganom Turkalj, s kojom je 2012., nakon 18 godina veze i 15 godina braka, dobio blizance.


Savić: Najviše je pamte kao Ninu Andrejević iz serije “Bolji život”. Agencije

Nakon razvoda sa prvim mužem, Snežana se više nije udavala, a nastavila je da plijeni nesvakidašnjom ljepotom i šarmom. Prije nekoliko godina, u jednom intervjuu je otkrila da joj se udvaraju mlađi muškarci:

- Nisam imala hrabrosti da se upustim u takvu avanturu. Bojala sam se povređivanja, jer sam hipersenzibilna, to bi u smislu ranjivosti koju bih sigurno doživjela, bilo previše za mene.

Ispričala je tada i da ima nježnog prijatelja kojeg bi predstavila javnosti samo kada bi se udala za njega:

- On je jedan od onih što se ne žene, a ni ja se ne bih više udavala. Šta će mi to u ovim godinama? Imam sređen život, nikome ne polažem račune, a u braku bi bilo gdje si pošla, što si došla, kuda si krenula.

Publiku je osvajala i pjesmom, snimala je prvo za "Jugoton" pa za PGP RTB i, na kraju, za "Grand produkciju".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.