BEOGRADSKI SUSRET

Ognjen Jovanov: Ima sujete na estradi, ali to samo zakopava ljude

Znam da su mi neke stvari pokrivene i da se ne moram brinuti baš o svemu

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

12.3.2020

Ekipa „Dnevnog avaza“ krajem prošle sedmice boravila je u srbijanskoj prijestonici, gdje se susrela s Ognjenom Jovanovim, mladim reperom i muzičarom iz Zrenjanina. Javnosti u BiH postao je poznatiji nakon saradnje s Inasom i njihove duetske pjesme „High kao zmaj“.

Imam slobodu

Član je produkcijske kuće „Imperia“ iz Sarajeva, a u razgovoru nam govori da je potpisivanje ugovora s njima bila dobra odluka.

- To je jedna od jačih kuća, ako ne i najjača. Ide dobro ova saradnja. Dali su mi popriličnu slobodu da radim muziku koju ja hoću. Ne uslovljavaju me ni za šta. To je moja kuća, tu sam slobodan, osjećam se prijatno. Znam da su mi neke stvari pokrivene, znam da se ne moram brinuti baš o svemu. Tako da, super je – govori nam Jovanov.

Osvrnuo se i na uspjeh numere „High kao zmaj“, koja na YouTubeu broji više od sedam miliona pregleda.

- Nisam očekivao da će tako dobro proći. Tu saradnju dogovorili smo na „Music Week Festivalu“ na Ušću, u Beogradu, prošle godine. Inas je tada došao s Bubom Corellijem i Jalom Bratom, koji su nastupali. A družili smo se u bekstejdžu. Pustio sam Inasu tu numeru preko mobitela i na prvo slušanje on je bio u fazonu: „To je to, brate. Radimo.“ I tako je nastala pjesma – ispričao nam je Ognjen.

Prisjetio se i snimanja spota za tu pjesmu u Sarajevu.

- Sve smo dogovorili, a Inas je sve organizirao. Trebalo je da krenem oko sedam sati da bih u Sarajevo na snimanje stigao oko 15 ili 16 sati. Međutim, bile su velike gužve na putu do Sarajeva i kasnili smo. Ne malo, već sedam sati. Propustio sam pet sati snimanja spota i stigao samo na posljednja dva. Tačnije, scene u tramvaju i pumpi, jedino je to što sam bio prisutan. Nekako smo sve to uklopili i ukombinirali i ispalo je dobro na kraju - kroz smijeh govori mladi muzičar.

Jovanov: Osjećam se prijatno u „Imperiji“. Instagram

Životni stil

Kaže da uspjeh ne utječe na njega. 

- U principu, ništa mnogo mi se nije promijenilo u životu, osim što sam muzičar i, kao, popularan na internetu. To je životni stil koji sam vodio i prije, studio - kuća, kuća - studio. Mislim da ima zavisti na estradi. Sujeta je prisutna, a ja gledam da to bude u što manjoj mjeri, barem s moje strane, jer smatram da to ne vodi ka uspjehu, već samo zakopava ljude. Nije to dobar vid energije, treba to izbjeći u svakom slučaju – iskren je Jovanov.

Jala Brat, Ognjen Jovanov i Buba Corelli: Dobra saradnja. Instagram

Ratujem na pet frontova

- Sada sam uradio pjesme Nikoliji, Milanu Stankoviću... Malo sam se tome posvetio pa sam zapostavio svoje pjesme, ali i na njima se radi. Trebalo bi možda tokom aprila da izađe duet s Numerom i projekt sa Surrealom i, tu su, naravno, moje solo pjesme. Bukvalno ratujem na pet frontova, ne znam odakle mi energija – kazao je Ognjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.