OPREZ

Filmovi koji su do sada odgođeni zbog koronavirusa

Filmske i TV produkcije širom svijeta stavljaju se na čekanje

Odgođen i “Fast & Furious 9”. Agencije

M. S. S. / Avaz.ba

14.3.2020

Cijela industrija zabave sada poduzima ozbiljne mjere opreza u pogledu širenja epidemije koronavirusa. Filmske i TV produkcije širom svijeta stavljaju se na čekanje, a studiji sada počinju odgađati različite datume izdanja nekih od svojih najvećih igranih filmova. Velikim udarnim filmovima poput “No Time to Die” i “Fast & Furious 9” već su zadana velika odgađanja, čime su u biti raščišćena kina sljedećih mjeseci.

"Fast & Furious 9"

"Fast & Furious 9" ili popularno nazvan "F9" možda nije bio prvi film koji je odložen zbog izbijanja koronavirusa, ali sigurno je najveći. Ne samo da je dio jedne od najpopularnijih svjetskih franšiza već je i gurnut unazad čitavu godinu. F9 će sada biti objavljen 2. aprila 2021. godine.

"No Time to Die"

Dvadeseti film o Džejmsu Bondu (James) bio je jedan od prvih glavnih naslova koji je vidio značajan zastoj. Film, koji će biti posljednji izlazak Danijela Krega (Daniel Craig) kao ikonskog špijuna, prvobitno je postavljen da se u kinima pojavi 10. aprila. "No Time to Die" premješten je za 25. novembar, što je mnogo više u skladu s prethodnim datumima izdavanja 007.


"A Quiet Place 2"

Vijesti o kašnjenju "A Quiet Place 2" bile su polagano predstavljanje. U početku su izvještaji naveli da se evropsko puštanje odgađa na neodređeno vrijeme. Međutim, nedugo nakon što su prve vijesti izašle, reditelj Džon Krasinski (John) javio se putem Twittera kako bi objavio da je globalno izdanje, također, potaknuto. ''Paramount'' tek treba objaviti novi datum.

"Peter Rabbit 2: The Runaway"

Od svih filmova koji su dosad gurnuti natrag, "Peter Rabbit 2: The Runaway" dobio je najkraću odgodu. ''Sonyjev'' nastavak trebao je doći za samo nekoliko sedmica, a odgođen je do 7. avgusta.

"Lovebirds"

Čini se da ''Paramount'' koristi isti pristup sa svim svojim proljetnim izdanjima, jer su "Lovebirds" dobili isti pomak kao i "A Quiet Place 2". Akcijska komedija trebala je 3. aprila doći u kina, ali sada je odgođena za neodređeno. Nije postavljen novi datum izlaska.

"Mulan"

''Disney'' je odgodio tri svoja filma, ipak za sada najveće ime je live-action film "Mulan". Film je trebao doći u kina 27. marta, za sada nije poznat novi datum dolaska u kina.

"The New Mutants"

Još jedan odgođeni ''Disneyjev'' film koji nema sreće. "The New Mutants" je prvo trebao doći u kina u aprilu 2018. godine, otad je nekoliko puta pomican, a sada je trebao izaći 3. aprila. Međutim, odgođen je opet i nije mu određen novi datum izlaska.

"Antlers"

''Fox Searchlight'' je odgodio horor film "Antlers", koji je producirao Giljermo del Toro (Guillermo del Toro). U kina je trebao doći 17. aprila, a sada je također odgođen na neodređeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.