POMOĆ

Donatela Versaće i njena kćerka donirale 200.000 eura bolnici u Milanu

Potrebno je pomoći i svima onima koji su na prvim linijama borbe protiv bolesti

Donatela i Alegra donirale novac. Agencije

Avaz.ba

16.3.2020

Direktorica modne kuće "Versace" Donatela Versaće (Versace) i njena kćerka Alegra (Allegra) donirale su 200.000 eura odjelu za intenzivnu njegu milanske bolnice "San Raffaele", koja traži pomoć zbog velikog broja pacijenata koji se tu liječe od posljedica koronavirusa.

- U ovakvim trenucima, važni su zajedništvo i podrška. No, potrebno je pomoći i svima onima koji su na prvim linijama borbe protiv bolesti te se svakodnevno trude da spase stotine života. Zbog toga smo Alegra i ja odlučile donirati novac odjelu intenzivne njege bolnice "San Raffaele" u Milanu. Naša su srca i misli uz sve pogođene ovom bolešću, uz sve doktore i medicinsko osoblje koje posljednjih sedmica neprekidno i nesebično radi, nastojeći učiniti najviše što može za naše najmilije. Ovo je vrijeme u kojem kao društvo moramo biti ujedinjeni i voditi računa jedni o drugima - napisala je na društvenim mrežama modna dizajnerica. 

View this post on Instagram

❤️🇮🇹

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

Italija je druga najpogođenija zemlja epidemijom koronavirusa nakon Kine, u kojoj se bolest pojavila krajem prošle godine. Širenje bolesti za sada ne pokazuje znakove usporavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.