SAVJESNA BONDOVA DJEVOJKA

Jedna od najljepših žena na svijetu boluje od koronavirusa, ali odbija bolničko liječenje

Ukrajinka kaže da ne želi da zauzima mjesto starijim ljudima i onima koji se bore za život

Olga Kirilenko: Ne zna gdje se zarazila. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

17.3.2020

Prelijepa Olga Kirilenko (40), jedna od najljepših žena i glumica svijeta, boluje od koronavirusa, ali odbija bolničko liječenje.

Iako ima milione, kojima sebi može da priušti liječenje bilo gdje, Ukrajinka kaže da ne želi da zauzima mjesto starijim ljudima i onima koji se bore za život.

- Hvala svima onima koji mi šalju lijepe želje, preplavljena sam ljubaznošću. Želim da iskoristim ovu priliku da odgovorim na najčešće postavljena pitanja koja me pitate, a koja se tiču koronavirusa - počela je Olga.


Olga Kirilenko: Daje prednost starijim osobama. Agencije

- Hvala svima onima koji su mi uputili lijepe želje, zahvalna sam na vašoj ljubaznosti i pažnji. Željela sam da iskoristim ovu priliku da odgovorim na najčešća pitanja koja su mi postavljena u vezi s koronavirusom. Zašto nisam u bolnici? Jer su bolnice pune i primaju samo pacijente koji se bore za život, ako sam dobro razumjela. Rečeno mi je da, ako se stanje pogorša, pozovem hitnu pomoć - nastavila je Kirilenko.

- Gdje sam testirana? U bolnici, kad me hitna primila nakon što sam pozvala, jer mi je temperatura bila viša od 39 stepeni. Kako sam se testirala? Uzeli su mi bris iz grla - nastavila je glumica.

Kaže, ne zna gdje je pokupila virus.

- Gdje sam dobila koronavirus? Nemoguće je znati. Može biti bilo gdje. Mogla sam dotaknuti kvaku od taksija i dobiti ga odatle. Na površinama je! Temperatura mi je čak sedam dana bila 38. Ponekad i do 38,5. Danas se spustila - poručila je Kirilenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.