ODGOVORNOST

Berin Buturović za "Avaz": Pjevao sam na svečanosti kompanije "Igman" i sada sam u izolaciji

Nemam nikakvih simptoma koji upućuju

Berin Buturović. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

17.3.2020

Bh. pjevač Berin Buturović prisustvovao je zabavi povodom 70. godišnjice uspješnog rada jedne od najvećih kompanija namjenske industrije u našoj zemlji "Igman". 

Nakon što je utvrđeno da je jedan od direktora iz Srbije, koji je prisustvovao ovom skupu, zaražen koronavirusom, Buturović se javio nadležnima.

Sam sam se prijavio da sam bio na toj zabavi. Kada smo dobili informaciju da je određena osoba zaražena, prijavio sam se nadležnim organima. Nemam nikakvih simptoma koji upućuju na to niti sam kandidat za predviđena testiranja. Poštujem sve ovo, što je u suštini naredba i običnim građanima, da se držimo u samoizolaciji. Kući sam s roditeljima, gdje oni žive. Ništa više od toga vam ne mogu reći. Ako bude naknadno organizirano testiranje, ja stojim na raspolaganju. Svi ti simptomi koji sugeriraju na eventualnu mogućnost zaraze, zasada ih nemam. Poštujem naravno sve što su mi savjetovali. Rekli su mi da nisam kandidat za testiranje. Koliko sam shvatio ograničena je količina testova. Mora se pratiti stanje i ispuniti se neki uvjeti da bi uopće došli u mogućnost da se testirate - kazao je Buturović za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.