POSLJEDICE PANDEMIJE

Otkazane kultna "Met Gala" i dodjela BAFTA nagrada

Zvijezde već danima pozivaju svoje pratioce i fanove na društvenim mrežama na ostanak kod kuće kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa

Kultna "Met Gala" otkazana prvi put u 70 godina. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

18.3.2020

Prvi put u više od 70 godina otkazana je kultna "Met Gala", događaj za koji se svjetske zvijezde pripremaju cijelu godinu. Osim toga, i svečana dodjela nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) također je najavila otkazivanje zbog koronavirusa.

Zvijezde već danima pozivaju svoje pratioce i fanove na društvenim mrežama na ostanak kod kuće kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa. Vodeći se istim razmišljanjem, i najbitniji ljudi svijeta šou biza odlučili su svoje kultne manifestacije odgoditi za neka bolja vremena.

                               

BAFTA se trebala održati sredinom aprila u Londonu. Agencije

Prije nekoliko dana saznalo se da "Met Gala", jedan od najbitnijih zvjezdanih događaja, neće biti održan u maju u Njujorku.

"Met Gala" odgođena je na neodređeno. Budući da su centri za kontrolu i prevenciju savjetovali otkazivanje bilo kakvih okupljanja od 50 ili više osoba u sljedećih osam sedmica, organizatori bala odlučili su slijediti i poštovati upute te događaj odgoditi na neodređeno.

Muzej Metropolitan, u kojem je događaj trebao biti organiziran, najavio je da će biti zatvoren do daljnjeg. Tema ovogodišnjeg MET bala je prolaznost vremena i njegova veza sa modom.

Osim toga, otkazana BAFTA trebala se održati sredinom aprila u Londonu.                         

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.