NEOSJETLJIVO

Ivanka Tramp pohvalila se šta radi u samoizolaciji pa je napali

Možda možete kampovati u dnevnoj sobi

Tramp: Ostajete li u kući s djecom. Agencije

Avaz.ba

19.3.2020

Savjetnica i kćerka američkog predsjednika Ivanka Tramp (Trump) u samoizolaciji je nakon susreta s australskim dužnosnikom kojem je potvrđena zaraza koronavirusom. Kako se trudi javnost redovno izvještavati o svojim poslovnim i privatnim aktivnostima, tako je i sada odlučila pokazati kako izgleda njen dan s djecom.

Iako se nadala da će time proširiti svijest o važnosti ostanka u domovima, na kraju su je samo napali.

Ivanka je pokazala kako s djecom kampuje pod šatorom u svojoj dnevnoj sobi, a kritičari su je napali da nije svjesna problema s kojima se Amerikanci suočavaju zbog koronavirusa.

- Ostajete u kući s djecom? Možda možete kampovati u dnevnoj sobi. Prebacite plahtu preko metli koje ste povezali ljepljivom trakom. Pripremite jelovnik i zapakujte sendviče i salatu. Zabavna aktivnost koja će okupiti porodicu oko zajedničkog obroka - napisala je Ivanka pozivajući roditelje da budu kreativni u smišljanju zabave za svoju djecu.


Kako je Bijela kuća zabranila okupljanja veća od deset ljudi, brojne firme su zatvorene, a mnogi neće primati plaću za vrijeme pandemije. Osim toga, njen otac Donald Tramp donio je odluku o odvajanju djece od roditelja imigranata na granici pa je mnogima Ivankina objava iznimno licemjerna.

- Dok drugi pokušavaju organizirati dnevni boravak za svoju djecu, platiti račune i kupiti toaletni papir, ti se igraš mame. Možeš li biti više neosjetljivija - glasio je jedan komentar.

- Trebala bi doći u Portoriko. Puno smo se igrali kampiranja otkako su nas pogodili potresi - glasio je drugi komentar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.