PRILAGOĐAVANJE

Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje s emitiranjem predstava putem YouTube kanala

Još jednom su pozvali sve da ostanu kod kuće i tako ispunili svoju građansku odgovornost

Narodno pozorište Sarajevo. Arhiv

N. Aj. / Avaz.ba

20.3.2020

Čitav svijet prilagođava se novonastaloj situaciji zbog pandemije koronavirusa. Kulturne institucije među prvima su ukinule svoje aktivnosti, a među njima je i Narodno pozorište Sarajevo (NPS).

Zaposlenici NPS-a, na čelu s direktorom Izudinom Bajrovićem, organizirali su emitiranje svojih predstava putem YouTube kanala.

- Prva predstava na našem repertoaru putem "live streama" je opera “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića, a bit će emiritana 21. marta u 19:30 sati. Već 23. marta u 19:30 sati slijedi arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. Balet Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstavu ćemo emitirati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, a u režiji Admira Glamočaka - kazali su iz NPS-a.

Dvorana Narodnog pozorišta Sarajevo. Arhiv

Naglasili su i da će publiku obavještavati o repertoaru na sedmičnoj bazi, a link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave, bit će podijeljen na zvaničnoj stranici NPS-a te na društvenim mrežama.

Još jednom su pozvali sve da ostanu kod kuće i tako ispunili svoju građansku odgovornost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.