INSPIRACIJA

Filmovi, serije i muzika za zaokupljanje misli u izolaciji

Većinom gledamo TV ili neki sadržaj na mobitelu

Serija "Westworld". Agencije

Avaz.ba

27.3.2020

Kako stvari stoje, boravak u izolaciji zbog pandemije koronavirusa mogao bi potrajati, a iz dana u dan sve je teže pronaći nešto čime ćemo zaokupiti misli. 

Bilo bi dobro kada bi se svaki dan posvetili vježbanju, sviranju nekog instrumenta, čitanju knjiga, učenju jezika ili pravljenju novih orginalnih jela koja dijelimo sa najbližima, međutim to većini ne uspijeva. 

Kako nam često nedostaje inspiracije šta da radimo i čime da se zabavim, većinom gledamo TV ili neki sadržaj na mobitelu. 

Donosimo vam rješenje za što ugodniji boravak u karantini, možete pogledati neki film ili seriju, pa i poslušati neku novu muziku, album ili pjesmu koja bi vam se mogla svidjeti.



Film: "The Inventor: Out Fot Blood in Silicon Valley"

Dokumentarni film o Elizabet Holms (Elizabeth Holmes), osnivačici kompanije "Theranos" i skandalu koji je izbio nakon što je otkriveno da je njen "veliki izum" zapravo velika prevara.

Album: "Miss Anthropocene" (Grimes)

Ako tražite pop zvijezdu, Grimes i njeni eksperimenti odlična su zabava, a ne odmaže ni to da se radi o možda najboljim pjesmama koje je napisala.

Serija: "Westworld"

Karantina je idealno vrijeme da pružite priliku odlično napisanoj, fenomenalno odglumljenoj i besprijekorno režiranoj seriji za koju mnogi jednostavno nisu imali dovoljno vremena i živaca.

Film: "The Gentlemen"

Nakon niza pokušaja, promašaja i lutanja svijetom blockbustera, Gaj Riči (Guy Ritchie) se vratio svom stilu, stvaranju britanskih krimi crnih komedija s odličnom glumačkom postavom. 


Serija: "Curb Your Enthusisasm"

Fanovi su vjerojatno jako dobro upoznati sa serijom tvorca legendarnog "Seinfelda", Lerija Dejvida (Larryja Davida), a ako se ikada odlučite upustiti u ovu avanturu (a strahujete od pada kvalitete), dobro je znati da je deseta sezona jedna od najboljih.

Film: "The Hunt"

Kontroverzni horor o 12-oro stranaca koji se bude na nepoznatom mjestu i saznaju da su postali lovina u morbidnoj igri.

Album: Sixteen Oceans (Four Tet)

Iako ne donosi ništa revolucionarno niti novo, deseti album Kirana Hebdena (Kierana) odlična je selekcija klupskih hitova i lagane muzike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.