OTKRIVENA TAJNA

Džesika Alba pokazala svoje trikove za njegu i šminkanje

Stavim masku na lice poslije treninga, i odem da popijem kafu i družim se sa djecom

Alba: Za američki "Vogue" otkrila dnevnu rutinu za njegu kože. Agencije

Avaz.ba

28.3.2020

Džesika Alba (Jessica) je jedna od najljepših holivudskih glumica, a uprkos tome što je proslavila 38. rođendan, izgleda bar deceniju mlađe. Ako ste se pitali kako joj to polazi za rukom, ova glumica je riješila da sa svima podjeli tajnu svoje njege.

Naime, Džesika je za američki "Vogue" otkrila do detalja kako izgleda njena dnevna rutina kada je riječ o njegi kože i šminkanju. Toj rutini je godinama vjerna i nikada je ne preskače.

Slavna ljepotica jutarnju rutinu otpočinje umivanjem, nakon čega na lice stavlja antioksidativnu masku koju koristi svaki dan.

- Stavim masku na lice poslije treninga, i odem da popijem kafu i družim se sa djecom - objašnjava ona.

Nakon maske, na red dolazi i kvalitetna hidrantna krema, a posle toga lagano išamara lice što je savjet koji je dobila od prijateljice.


Tu nije kraj mazanju - Džesika posle ovih koraka, stavlja kremu na bazi vode u obilnoj količini i to uz pomoć spravice koja podstiče cirkulaciju. Zatim na red dolazi i piling usana, poslije čega ih namaže hranljivim balzamom. Završni korak je stavljanje gel-maske na područje ispod očiju.

Tek nakon svega ovog glumica započinje šminkanje, a u istom je pravi majstor. Prije svega na lice stavlja baznu osnovu. Na kapke prvo stavi podlogu sa bijelom sjenom za oči, nakon čega kreira "smokey-eyes" u smeđim tonovima, a uvijek kombinuje tečne i kompaktne sjene.

Poslije na lice stavlja puder tamniji od njene boje kože, ali samo na dijelove koje želi da konturiše, a za dijelove koje želi da posvijetli koristi puder svjetliji od njenog tena. Na kraju svega za ujednačavanje tena ona upotrebljava CC kremu kojom razmazuje i konture. Korektor stavlja samo na podočnjake, a puder u prahu samo na dijelove lica gdje želi da spriječi odsjaj. Na konture nanosi bronzer u prahu, a na obraze kremasto rumenilo koje licu daje svježinu.

Olovkom popunjava obrve, ali ih i začešlja prema gore kako bi proizvela utisak da su prirodno razbarušene. Također, smeđom olovkom za oči daje dodatan notu, a sve zaokružuje bogatim slojem maskare. Na usne nanosi mješavinu svijetlijeg i tamnijeg ruža koji utapkava prstima.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.