TEORIJA ZAVJERE Među najgledanijim sadržajima

"Pandemic" - Netflixov dokumentarac koji opisuje pandemiju

Serijal gledateljima nudi korisne savjete

Avaz.ba
28.03.2020 07:47

"Pandemic": Propituje (ne)spremnost čovječanstva na novu pandemiju

Foto: Agencije

Među najgledanijim sadržajima na Netflixu ovih dana nalazi se šestodjelni dokumentarni serijal “Pandemic: How to Prevent an Outbreak”. Ovaj serijal se ne može svrstati među produkcijski najipresivnije postignuće američkog streaming servisa, ali plijeni pažnju publike zahvaljujući relevantnosti tematike i trenutne situacije u svijetu. 

Netflix je ovaj serijal objavio gotovo istovremeno kad je i Svjetska zdravstvena organizacija službeno potvrdila pojavu koronavirusa u Vuhanu, za kojeg se smatra da je na tamošnjoj pijaci na čovjeka prešao sa neke od žvotinja koje su se tamo prodavale.

Preklapanje objave serijala sa pandemijom koronavirusa doprinijelo je širenju teorija zavjere, koje već postoje. 

"Pandemic" svojim gledateljima nudi korisne savjete, informacije i uvid u borbu s pandemijom s druge, naučne strane. Dokumentarni serijal propituje (ne)spremnost čovječanstva na novu pandemiju i upoznaje nas s čitavim nizom naučnika i stručnjaka koji se bore s virusima i pokušavaju pronaći učinkovitu vakcinu. Ovaj itekako informativan dokumentarni serijal odvest će vas na put od Vijetnama gdje ćete imati priliku vidjeti različita bolnička iskustva borbe sa svinjskom gripom pa sve do Oregona u kojem se događaju protesti protiv vakcinacije uopće.

"Pandemic: How to Prevent an Outbreak" producirala je kompanija "Zero Point Zero Productions", koja je radila gastro dokumentarni projekat Antonija Burdedna (Anthonyja Bourdaina). 

Komentari

NA VRH