JAKI I POZITIVNI

Zvijezda serije "Doctor Who" poslala važnu poruku

Zapamtite da ćete proći kroz ovo i da će sve biti u redu

Vitaker: Slušajte nauku i slušajte doktore. Agencije

Avaz.ba

29.3.2020

Zvijezda serije „Doctor Who“Džodi Vitaker (Jodie Whittaker), koja tumači lik 13. doktora, putnika kroz prostor i vrijeme, poslala je fanovima ove kultne serije poruku u vezi sa pandemijom koronavirusa. Ona se javila iz izolacije u odjeći koju nosi u seriji i po kojoj je prepoznatljiva, a u snimku koji je objavljen na zvaničnom profilu serije na Twiteru obraća se fanovima u maniru svog lika.

- Ako gledate ovo, Tardis mora da je detektovao porast psihičkih signala u prostoru i vremenu. Mislim da je neko negdje malo zabrinut. Ja sam zapravo u samoizolaciji ili kako ja to volim da kažem, krijem se od vojske Sontaraca. Ali zadržite to za sebe. A sada, evo šta ja radim u zabrinjavajućoj situaciji. Pod jedan, treba da zapamtite da ćete proći kroz ovo i da će sve biti u redu. Čak i ako djelujte nesigurno, čak i ako ste zabrinuti, tama nikad ne preovladava – kaže Vitaker u snimku.

Na kraju Vitaker ističe da treba da vjerujemo nauci i da razmišljamo pozitivno.

- Slušajte nauku i slušajte doktore, važi? Oni vam čuvaju leđa. Ostanite jaki, ostanite pozitivni. Možete vi ovo, a ja ću vas vidjeti uskoro – završava ona.

Serija „Doctor Who“, koja se emituje već 57 godina i koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže emitovana naučno-fantastična serija, prvo je stekla fanove u Velikoj Britaniji, a onda i u cijelom svijetu. Snimanje je prekinuto 1989. da bi 2005. serija bila obnovljena i od tada su lik doktora, putnika sa planete Galifrej koji pomaže u rješavanju misterija širom univerzuma, tumačili Kristofer Eklston (Christopher Eccleston), Dejvid Tenant (David Tennant), Met Smit (Matt Smith) i Piter Kapaldi (Peter Capaldi), dok je Džodi Vitaker upisana u historiju kao prva žena koja se našla u ovoj ulozi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.