PANDEMIJA

Glumci se ujedinili kako bi pomogli u borbi protiv dezinformacija o koronavirusu

Devet godina nakon premijere filma "Contagion"

Film "Contagion" premijerno je prikazan 2011. godine. Agencije

Avaz.ba

29.3.2020

Met Dejmon (Matt Damon)Kejt Vinslet (Kate Winslet), Lorens Fišburn (Laurence Fishburne) i Dženifer Ijl (Jennifer Ehle) ponovo su se ujedinili devet godina nakon premijere filma "Contagion" kako bi pomogli u borbi protiv dezinformacija o pandemiji koronavirusa koje se šire na internetu. 

Film "Contagion" premijerno je prikazan 2011. godine, ali je sada ponovo dobio na popularnosti zbog pandemije koronavirusa u svijetu. Poznata četvorka koja je igrala uloge u ovom filmu virtualno se ujedinila kako bi poslali važnu poruku cijelom svijetu, prenosi "Rolling Stone".

- Dezinformacije i pogrešni savjeti povezani sa COVID-19 oboljenjem se šire cijelim svijetom, pogotovo društvenim mrežama. Želimo dati naš doprinos u suzbijanju svega toga - objasnili su.

Njih četvero su snimili četiri posebna videa, a svako je imao poseban savjet. Met Dejmon je savjetovao ljude kako da održavaju fizičku distancu od drugih ljudi, Vinslet je savjetovala kako ispravno prati ruke i održavati higijenu, Ijl je dodala nekoliko korisnih savjeta koje je moguće iskoristiti kako bi se očuvalo zdravlje u ovom periodu. Fišburn je objasnio kako pomoći u smanjivanju broja oboljelih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.