PANDEMIJA I LJEPOTA

Frizerka Dženifer Lopez otkrila kako da vam kosa izgleda blistavo kao sa reklame kada ste u samoizolaciji

Treba biti oprezan sa proizvodima kao što su regeneratori jer njihova pretjerana upotreba može stvoriti kontra efekat od željenog

Rita Hazan: Poznata frizerka. Instagram

Avaz.ba

29.3.2020

Zbog pandemije koronavirusa žene nisu u mogućnosti da se posvete svojoj kosi kao i inače, jer smo svi u svojim kućama kako bismo sačuvali svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Savjete za kućnu njegu kose podelila je Rita Hazan, frizerka poznatih ličnosti među kojima su muzičke zvijezde Dženifer (Jennifer) Lopez, Bijonse (Beyonce) i glumice Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer).





-Jednostavno je, što je tvoja kosa zdravija, to će boja duže trajati. Boja brže blijedi na oštećenoj kosi. Zbog toga je za njegu kose najbolje koristiti proizvode koji nemaju sulfate i parabene jer oni pomažu da se boja duže zadrži. Izbjegavajte proizvode koji imaju silikone jer će oni otežati kosu - otkriva slavna frizerka i upozorava kako treba biti oprezan sa proizvodima kao što su regeneratori jer njihova pretjerana upotreba može stvoriti kontra efekat od željenog.


Rita naglašava da je važno da osim šampona i regeneratora u svoju rutinu unesemo i sjaj. Odnosno, s vremena na vrijeme da upotrebimo maske ili ulja koji će njegovati kosu i podariti joj blistavost.

-Morate tretirati kosu na isti način kao što tretirate kožu otkriva Rita. Ali, često korišćenje takvih preparata može nam začepiti pore. Važno je osloboditi iste kako bi nova kosa mogla neometano da raste - objašnjava Rita.


Dženifer Lopez. Instagram

Frizeri savetuju da ovo je vrijeme idealno da se kosa odmara i da se pravilno i umjereno njeguje. Ako izrastak smeta Rita savjetuje da se promjeni način na koji se nosi frizura i uz pomoć optičke varke skrene pažnja sa njega. Kosa se može začešljati, nositi je razbarušenu sa strane ili jednostavno je vezati u punđu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.