PANDEMIJA

Tajlandski kralj u samozolaciji u Alpskom raju u haremu sa 20 žena

Kralj Rama X nije viđen u javnosti u Tajlandu još od februara

Tajlandski kralj Maha Vačiralongkorn. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

30.3.2020

Tajlandski kralj Maha Vačiralongkorn (Vajiralongkorn) se u jeku pandemije koronavirusa samoizolirao u vrhunskom hotelu u alpskom resortu Garmiš-Partenkirhen u Njemačkoj.

Kralj poznat i kao Rama X sa sobom je poveo i "harem" od 20 konkubina te brojne sluge, no nije poznato gdje se nalaze njegove četiri supruge.

Navodno je zakupio cijeli Grand Hotel Sonenbihl, hotel sa četiri zvjezdice, javlja "International Business Times".


Hotel sa četiri zvijezdice. Agencije

Tamošnji su pansioni i hoteli zatvoreni zbog koronavirusa, no hotel u kojem se izolirao 64-godišnji tajlandski kralj je iznimka od tog pravila. Glasnogovornik lokalnog okružnog viječa je rekao da je to zato što su svi gosti iz jedne skupine ljudi.

U međuvremenu, Tajland se bori s pandemijom Covida-19 znajući da je njihov kralj na odmoru. Građani su zbog toga prosvjedovali putem interneta, kršeći pritom stroge zakone koji im brane da kritiziraju kralja.

-Zašto nam treba kralj? pitanje je koje je podijeljeno je čak 1,2 miliona puta na Twitteru nakon što ga je započeo jedan aktivist, koji se nalazi u egzilu u Francuskoj.


Kralj Rama X nije viđen u javnosti u Tajlandu još od februara. Poznat je po tome da često nije u svojoj zemlji, a najčešće provodi vrijeme u Njemačkoj s ljubavnicom. Poznat je po tome da je imao mnoge žene, kao i po burnim razvodima.

Tajland je do sada zabilježio više od 1,385 slučajeva koronavirusa, a sedam je osoba umrlo. Samo u subotu je zabilježeno 109 novih slučajeva bolesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.