SRBIJA

Vesna Zmijanac: Na selu sam, ne vraćam se u Beograd

Dvadeset godina govorim da bi svako trebao da ima makar kućicu izvan Beograda radi sigurnosti

Vesna Zmijanac. Arhiv

Avaz.ba

31.3.2020

Vesna Zmijanac (63), od kada je 15. marta proglašeno vanredno stanje u Srbiji, nalazi se na Bukulji, planini u blizini Aranđelovca. Kako pišu mediji u Srbiji, pjevačica je tamo sagradila kuću s velikim imanjem i tu provodi vrijeme dok traje pandemija koronavirusa.

Kaže da ne planira da se uskoro vraća u Beograd i da će joj se za koji dan ponovo pridružiti kćerka Nikolija i unuka Rea, koje su otišle do stana kako bi se vidjele i provele neko vrijeme s njenim zetom Reljom Popovićem. U intervjuu za "Kurir" Vesna priča o tome kako je predosjetila da će do ovog haosa doći, kako je privilegija biti izvan grada i kako provodi vrijeme na planini u blizini Aranđelovca.

- Jesam i ovdje ću i biti. Šta ću u Beogradu? Ovdje je stvarno lijepo, privilegija je biti na selu, izvan grada, izvan stana. Eto, vidite, kao da sam predvidjela sve ovo. Dvadeset godina govorim da bi svako trebao da ima makar kućicu izvan Beograda radi sigurnosti. Odavno mi djeluje da je svijet na ivici kolapsa. To je neki moj osjećaj, da nešto ne štima - rekla je Zmijanac za "Kurir" te je kazala da je ova situacija na plaši, jer ja spremna na "svašta nešto".

Vesna Zmijanac. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.