PANDEMIJA

Autor serije "Seinfeld": Idioti, izlazite i dovodite u opasnost nas stare

Želim se u principu obratiti svim idiotima

Dejvid: Izlazite, znam šta radite. Agencije

Avaz.ba

1.4.2020

Autor serije "Seinfeld", jedne od najpopularnijih humorističkih serija svih vremena, obratio se na Twitteru svima koji se ne pridržavaju pravila u vrijeme pandemije koronavirusa i zamolio ih da ostanu u kući. 

Leri Dejvid (Larry David) snimio se u videu u kojem kaže da se želi obratiti svim, kako on kaže, idiotima.

- Očigledno, neko me nagovorio na ovo, jer ovakvo nešto inače ne radim. Želim se u principu obratiti svim idiotima - i vi znate ko ste. Izlazite, znam šta radite. Socijalizirate se preblizu, nije dobro. Dovodite u opasnost stare ljude poput mene. Dobro, ne mene. Ja nemam ništa s vama, nikad vas neću vidjeti. Ali znate, druge stare ljude koji bi vam mogli biti i rođaci  - započeo je Dejvid. 

Upozorio je sve kako propuštaju fantastičnu priliku kakva se pruža jednom u životu - da sjede na kauču i gledaju televiziju.

- Ne znam kako to možete propustiti. Možda jer niste previše bistri. Ali idite kući. Gledajte televiziju. To vam je moj savjet - zaključio je Leri. 

On je poručio gledaocima videa da vani postoje samo nevolje.

Leri Dejvid zajedno s Džerijem Sajnfeldom (Jerryjem Seinfeldom) režirao je seriju "Seinfeld" koja ga je i proslavila. Serija je, kažu kritičari, bila ogledalo života odraslih ljudi u SAD toga doba koji nisu imali izgrađen identitet i jasne ciljeve te su bili nezadovoljni tradicionalnim radnim mjestima.

Leri Dejvid i Džeri Sajnfeld. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.