IZ AMERIKE

Fadil Redžić: Nije se lako nositi s neizvjesnošću

U poređenju s ratnim Sarajevom, ovo je super

Fadil Redžić. Facebook

Piše: L. Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

4.4.2020

Basista čuvenih "Indexa" Fadil Redžić (73), sa suprugom Jasnom, djecom i unucima, duži niz godina živi u Americi, koju je, kao i ostatak svijeta, zahvatila pandemija koronavirusa.


Propao plan

Redžić za "Avaz" kaže da u Atlanti, u državi Džordžiji, mjere zbog koronavirusa nisu tako drastične kao u našem regionu.

- Nažalost, mojoj Jasni i meni je propao plan da odemo na skijanje u Kanadu. Naša kćerka Sanja, njen muž Jasmin, sin Mak i kćerkica Mia bili su suviše odvažni pa su otišli onako kako su planirali. Skijalište je poslije nekoliko dana zatvoreno i morali su se vratiti, vjerovatno posljednjim letom iz Montreala za Atlantu – govori nam Redžić.

Kaže da je u Atlanti ustanovljena mjera društvenog distanciranja pa se supruga i on do daljnjeg ne mogu družiti i viđati sa porodicom i prijateljima.

- Ja odlazim u prodavnice gdje se snabdijevamo kućnim potrepštinama. Jasna, nažalost, nije vozač pa su nabavke moja briga. Snabdjevenost je manje-više dobra. Mi nismo paničarili niti pretrpavali prtljažnik kao da je kraj svijeta. Izlazimo u prirodu skoro svakog dana - kaže Redžić.


Proći će

Fadil Redžić. Facebook

Supruga i on gledaju serije i filmove više nego u normalnim vremenima.

- Teško nalazimo nešto što je po našem ukusu pa gledamo i bezvezarije. U poređenju s ratnim Sarajevom, ovo je super. Nadamo se da će i ovo stanje u dogledno vrijeme proći i da će nas virus mimoići. Plan je bio da 26. aprila letimo za Sarajevo. Ništa od toga. Mnogo je neizvjesnosti i s tim se nije lako nositi. Ali, tako je – poručuje iz Amerike Redžić.

Radim na novoj Vajtinoj pjesmi

- S Vajtom sam dogovorio da snimi jednu lijepu pjesmu za koju je muziku napravio moj zet Jasmin Vesnić, a riječi napisao naš velikan Damir Ovčina. Nadam se da mi Vajta, Jasmin i Damir neće zamjeriti što sam ovo otkrio. Pomalo radim na tome – kaže Redžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.