ZABAVA I PANDEMIJA

Serije i filmovi za april u izolaciji

HBO, Premium Play i Pickbox u sklopu MAXtv-a, kao i streaming servisi Netflix i Amazon nude konkretne mjere

Kejt Blanšet u seriji „Gospođa Amerika„. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

2.4.2020

U slučaju da poznati sportisti i sportistkinje , glumci i glumice, pjevačice i pjevači, voditelji i voditeljice nisu motivirali ljude da ostanete kod kuće, HBO, Premium Play i Pickbox u sklopu MAXtv-a, kao i streaming servisi Netflix i Amazon nude konkretne mjere. Izdvojili smo nekoliko novijih serija i filmova u kojima ljudi, tokom pandemije koronavirusa mogu uživati u mjesecu aprilu.



"Ubijanje Eve". Agencije

„Ubijanje Eve“, 3. sezona

Hit serija temeljena je na romanima Luka Dženingsa (Luke Jennings“, „Ubijanje Eve“ prati Vilanel, psihopatsku plaćenu ubicu, te Evu, ženu koja je dobila zadatak da je pronađe i uhvati. Nova, treća sezona, koju krajem aprila možete gledati na HBO-u u sklopu MAXtv-a, nastavlja pratiti ove dvije izrazito inteligentne žene.



„Dobra bitka“ 4. sezona

U četvrtoj sezoni „Dobre bitke“ zatječemo advokatski tim Redik, Bosman i Lokart u posve drukčijem okruženju. Nakon što su izgubili svog najvećeg klijenta i osramotili svog suosnivača, Redik, Bosman i Lockhart bili su prisiljeni prihvatiti ponudu goleme multinacionalne pravne firme STR Laurie.



„Gospođa Amerika„

Mini serija od devet epizoda istražuje događaje iz stvarnog života vezane uz pokret za ratifikaciju amandmana o pravu na jednakost i neočekivan uzvrat predvođen konzervativnom advokaticom Filis Šlafli (Phyllis Schlafly).



„Zajednički bijeg“

U ovoj humorističkoj seriji glumi ženu koja dobiva poziv za ispunjenje mladenačkog pakta što obećava istinsku ljubav, iskorak iz učmalosti i povratak starog plamena u život.



„Istina o mom bratu“


Mark Rafalo (Ruffalo) glumi blizance čija vas priča neće ostaviti ravnodušnima. Riječ je o porodičnoj sagi, koja paralelno prati živote identičnih blizanaca.



„Vječna milost“

Triler s oskarovcem Benom Kingslijem (Kingsley) u glavnoj ulozi nova je serija na Pickbox NOW koju ne želite propustiti. Kritičari je opisuju kao jedinstveno neobičnu, sa sjajnom glumačkom postavom.



"Vječna milost". Agencije

„Milion malih stvari“

Kažu da prijateljstvo nije jedna velika, nego milion malih stvari. To vrijedi i za grupu prijatelja iz Bostona koji su se povezali pod neočekivanim okolnostima.



„Sretni na moru“

Ova zanimljiva serija poznatog redatelja Feliksa (Felix) Herngrena prati složene odnose više generacija koje žive zajedno tokom jednog ljeta.



Srbijanska serija "Grupa". Agencije

„Grupa“

Grupa je srbijanska TV serija iz 2019. godine. Dragan Miletić Gaga, iskusni inspektor trećeg odjeljenja za krvne delikte ima specifične metode rada koji se mnogima ne sviđaju.



„Mreža krijumčara“

Ova uzbudljiva dokumentarna serija nudi dosad neviđen uvid u ilegalni narko svijet te donosi nikad ispričane priče o onima koji su najviše pate u svemu tome



„Tales From the Loop“

Ovu seriju od osam epizoda za Amazon je režirao Mark Romanek, a tvorac i glavni scenarist je Nataniel (Nathaniel) Halpern.



„Money Heist“

Popularna španska pljačkaška serija „La casa de papel“ (Money Heist), i najgledanija Netflixova serija koja nije na engleskom jeziku, vraća se s novom, četvrtom sezonom.



„After Life“

Udovac Toni teško podnosi gubitak supruge, zbog čega nimalo ne pokazuje suosjećanje prema drugima. To ga dovodi u niz komičnih, ali i potresnih situacija.



„Never Have I Ever“

U središtu priče je odlikašica Devi koja je nedavno izgubila oca i koja se pokušava nositi s različitim izazovnim situacijama koje nosi odrastanje.



„Brews Brothers“

„Brews Brothers“. Agencije

Vilhelm (Wilhelm) i Adam Rodman otuđena su braća, obojica vrhunski pivari i potpuno suprotne osobnosti ili, kako to navode autori serije, „braća koja niti zajedno ne čine potpunu osobu“. Igrom slučaja završe u istoj pivovari.



„Južni vjetar“

Krimi triler o beogradskom podzemlju i organiziranom kriminalu rušio je rekorde gledanosti u regiji. Radnja filma smještena je u današnji Beograd, gdje glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade auto koji ni slučajno nije smio ukrasti, jer pripada ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac), vođi mafije koji radi za šefa policije.užni vjetar' je brz, žestok, brutalan i tužan. Oslikava život jedne generacije koja nije osobno iskusila devedesete, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima.



„Osjećam se lijepa“

Rene Benet zna kakav je osjećaj biti prosječnog izgleda u Njujorku – gradu genetski i financijski blagoslovljenih. Nakon što padne s bicikla i udari glavom za vrijeme sata spininga, otetura u svlačionicu i ugleda što se dogodilo – noge su joj mišićave, kosa svilenkasta, a brada definirana – sada je prekrasna.



„Tabaluga“

Mali zeleni zmaj Tabaluga još uvijek ne može rigati vatru iako već ima sedam godina. Svaki odrasli zmaj bi trebao biti u stanju to učiniti, no Tabalugu je posvojio i odgojio gavran Kolk.



„Sergio“

Pripremajući se za mirniji život s voljenom ženom, Sergio prihvaća posljednji zadatak, no kratka misija u Bagdadu pretvara se u borbu za život nakon što se zbog eksplozije bombe zidovi sjedišta UN-a doslovno sruše na njega. Film na Netflix stiže 17. aprila.



„The Willoughbys“

„The Willoughbys“. Agencije

U animiranoj avanturi, četvero klinaca uvjereno je da im mama i tata nisu dorasli roditeljskom zadatku. S idejom da bi se bolje odgojili sami, i željni malo slobode, klinci kuju opak plan i šalju roditelje na odmor, ali na jednu stvar nisu računali.



„Extraction“

Vještine nepokolebljivog plaćenika Tajlera Rejka (Tyler Rake) bit će potrebne glavi zatvorene međunarodne kriminalne skupine za spas otetog sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.