POSLJEDICE

Oporavlja se: Bivši joj je uništio lice, a ona sad krasi naslovnice

Oslijepila na jedno oko, koža joj je bila uništena i imala je više od 300 operacija

Pajper: Plašila sam se ljudi, posebno muškaraca. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

Britanska voditeljica i influenserica Kejti Pajper (Katie Piper) progovorila je o stravičnom iskustvu koje je doživjela 2008. godine. Njen tadašnji dečko Danijel Linč (Daniel Lynch) organizirao je napad na nju, a ona je tada bila na vrhuncu karijere. Bila je manekenka i osvojila titulu Miss Vinčestera. On je odlučio da sve uništi pa je unajmio Stefana Silvestera (Sylvestrea), koji je Kejti bacio sumpornu kiselinu u lice.

Kejti je oslijepila na jedno oko, koža joj je bila uništena te više od godinu nije izašla u javnost. Bila je 12 dana u induciranoj komi i imala više od 300 operacija kako bi rekonstruirala svoje lice.

- Ako moram prihvatiti da sam se trajno promijenila, onda moram mijenjati i industriju - rekla je Kejti, koja je za "Harper Bazaar" pozirala u nezakopčanoj bijeloj košulji, koja je otkrila i njezine ožiljke iznad grudi. 

Osim fizičkih, imala je i psihičke posljedice, ali je skupila snage i javno progovorila kako bi pomogla ženama koje trpe ili su pretrpjele nasilje.

- Sjećam se vremena kada nisam željela nikoga vidjeti niti sam htjela da mene iko vidi. Plašila sam se ljudi, posebno muškaraca. Strahovala sam od cijelog svijeta. Sjećam se da je tada razgovor o ovoj traumi bio nemoguće misija - rekla je Kejti za "Harper Bazaar".

Kejti je Dejvida poznavala vrlo kratko, a nakon dvije sedmice veze, pokazao se kao monstrum. Silovao ju je i zlostavljao, a potom joj i uništio lice. Osudili su ga na doživotnu robiju 2009. godine. 

Kejti je sad u sretnom braku s građevinskim poduzetnikom Ričardom Džejmsom Satonom (Richard James Sutton) i imaju kćerke Penelopi (Penelope) i Bel (Belle).  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.