SLAVNI I PANDEMIJA

Naomi Kembel: Masku za lice nosim 17 godina

Možemo iskoristiti ovo vrijeme da pogledamo u sebe i radimo na boljoj verziji sebe

Naomi Kembel. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

Nakon što se pandemija koronavirusa jednog dana završi, 49-godišnja Naomi Kembel (Campbell) tvrdi kako svijet više ne smije biti isti. Crna pantera već je neko vrijeme u samoizolaciji, koristeći to vrijeme da radi na sebi i tvrdi kako mnogi ljudi sada žive u strahu.

U razgovoru za "Access Hollywood" slavna manekenka je rekla: 

- Možemo iskoristiti ovo vrijeme da pogledamo u sebe i radimo na boljoj verziji sebe. Ne možemo iz ovog svega izaći kao da ništa nije bilo, moramo sve promijeniti.

Koronavirus ona opisuje kao zvijer o kojoj iz dana u dan učimo nešto novo. 

- U strahu smo, i to je normalno da smo u strahu. Imamo nešto s čime nismo upoznati. Učimo sve o ovoj zvijeri i moramo naučiti o njoj sve, jer je to jedino važno sada. Svakodnevno učimo i moramo biti zahvalni Bogu, ali i doktorima i medicinskim sestrama, zaposlenicima hotela i dostavljačima, Bog ih blagoslovio - rekla je Naomi.

Njena borba s virusima i bakterijama, kao i strah od njih, odavno su poznati, kao i njeno hodanje po aerodromima sa zaštitnom maskom za lice i rukavicama, što je donedavno bilo pomalo i bizarno vidjeti. Sve je to naučila u Japanu kada je tamo radila kao manekenka.

Način na koji živim svoj život, nosim masku, nešto je što radim više od 17 godina, to sam naučila dok sam živjela i radila u Japanu. Ne možemo živjeti i žaliti što sve nismo napravili, sada smo tu gdje jesmo i moramo napraviti sve što znamo i možemo spasiti živote - poručila je Naomi.

Naomi Kembel. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.