IZOLACIJA

Darko Lazić priznao: Prekršio sam policijski sat na 15 minuta

Iako je samo dan ranije tvrdio da nije kršio mjeru koju je donijela Vlada Srbije i da sve vrijeme boravi u svojoj kući u Brestaću, sada je promijenio priču

Lazić: Platio kaznu. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

Pjevač Darko Lazić potvrdio je pisanje srbijanskih medija da je prošle subote prekršio policijski sat, kada ga je policija uhvatila kako se s prijateljima u automobilu vozio po Bogatiću, i to bez obavezne dozvole dok traje zabrana kretanja svih građana za vrijeme pandemije koronavirusa.

Iako je samo dan ranije tvrdio da nije kršio mjeru koju je donijela Vlada Srbije i da sve vrijeme boravi u svojoj kući u Brestaću, sada je promijenio priču. On se uključio uživo na Instagramu i objasnio šta se dogodilo.


Lazić: Istina je da me policija zaustavila. Instagram

- Istina je da me policija zaustavila. Platio sam kaznu jer sam prekršio policijski sat za petnaestak minuta, imao sam probleme s automobilom. A to da sam vozio, nisam, vozio je moj prijatelj... I trebam platiti kaznu jer sam kasnio. Ne smijem se razlikovati od ostalih građana naše zemlje - priznao je.

Darko je na sve načine pokušao ubijediti policajce da mu ne pišu kaznu, čak im je nudio i po 100 eura, ali bezuspješno. Sproveli su ga u sud, gdje mu je sudija za prekršaje zbog kršenja policijskog sata izrekao novčanu kaznu. Njegov postupak izazvao je ljutnju kod ljudi koju su u komentarima pisali da je pjevač za zatvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.