PANDEMIJA

Scijentolozi u borbi s koronavirusom: Tom Kruz i Džon Travolta imaju privatne bunkere u tajnoj bazi

Njihove baze širom svijeta navodno nisu spremne da se suoče s krizom

Scijentološka crkva u Los Anđelesu. Agencije

Avaz.ba

4.4.2020

Kako se pandemija sve brže širi svijetom, govori se kako vodeći članovi scijentološke zajednice, u koju spadaju i slavni holivudski glumci, i nisu u potpunosti pripremljeni za sve ono što slijedi. Njihove baze širom svijeta navodno uopće nisu spremne da se suoče s krizom, iako njihov vođa, Dejvid Miskavidž (David Miscavige) smatra da je virus napravio nepotrebnu histeriju, te pokušava i dalje dijeliti svoju vjeru baš kao i do sada.

Širenje koronavirusa itekako bi moglo naškoditi članovima Scijentološke crkve koji se i dalje trude živjeti normalno. Naime, problem je što članovi zajednice, od kojih je velika većina starije životne dobi, živi i dalje u zgradama Scijentološke crkve, u kojima je nemoguće socijalno se distancirati.

Miskavidž već je i prije izjavio kako je politika scijentologije da se ljudi koji su bolesni izoliraju i nemaju nikakav kontakt s drugima, isto je tako otkrio i kako se svim zaposlenicima, ali i vjernicima koji redovito dolaze u baze crkve svakoga dana mjeri temperatura, a za sve koji žele poduzeti mjere predostrožnosti dostupne su zaštitne maske za lica i rukavice.



"Kraj svijeta"

Glavna baza, ona u Klirvoteru na Floridi, poznata i kao "Flag Land Base", nalazi se zapravo u središtu pandemije, a da stanje nije niti najmanje bezazleno govori i podatak da su čelnici države Floride naredili samoizolaciju za sve stanovnike u trajanju od 30 dana i koja je započela 2. aprila.

Članove scijentološke zajednice to niti najmanje ne brine. Kako je vidljivo na fotografijama i video snimkama koje je objavio "Daily Mail", članovi crkve Sea Org niti ne pokušavaju držati razmak jedno između drugoga.

Iako su se scijentolozi već godinama pripremali za "kraj svijeta", po svemu je itekako jasno i očito da su mislili kako će doći do nuklearne katastrofe, a ne bakteriološke kataklizme. Tako su tokom 80-ih godina prošlog stoljeća potrošili milione dolara da izgrade bazu Trementinu, u dijelu pustinje Novog Meksika, a oni koji su boravili tamo opisuju je kao svemirsku katedralu koja je izgrađena tako da joj jednu stranu "pridržava" planina.

U blizini se nalaze i tajni tuneli uvučeni stotinama metara duboko u stijenu s podzemnim plafonima na kojima su ispisane riječi L. Rona Habarda (Hubbard), osnivača scijentologije, a dva velika masivna kruga uklesana u zemlju s dijamantnim obrisima navodno predstavljaju buduće generacije scijentologa koji se vraćaju iz svemira nakon što nuklearna katastrofa uništi ljudsku rasu.

Baza "Twin Peaks" smještena je duboko u planinama San Bernadino, istočno od Los Anđelesa, i zapravo je savršeno mjesto za skrivanje u slučaju da koronavirus uništi civilizaciju. Izgrađena kako bi izdržala nuklearni holokaust, skrovište se nalazi u posebnim bunkerima odakle Tom Kruz (Cruise) i Džon Travolta (John) mogu u svakom trenutku pobjeći ako stvari postanu uistinu loše, budući da tamo imaju i svoje privatne bunkere.

S gradnjom te baze započelo se 1989. godine, a nagađa se kako se upravo tamo čuva sav prikupljeni novac. A da je tamo doista na sigurnom govori i podatak da se nalazi duboko u šumi, ali i da se više od polovice baze nalazi duboko ispod zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.