PANDEMIJA Donirala i milion dolara

Pink otkrila da su ona i njen sin bili pozitivni na koronavirus

Moj trogodišnji sin Džejmson i ja pokazivali smo simptome

Avaz.ba

Pink sa sinom Džejmsonom

Foto: Agencije


Pjevačica Pink otkrila je na svom Instagram profilu da je bila pozitivna na koronavirus kao i njen sin te da su sada dobili negativne rezultate testova. Pink je odlučila i da donira milion dolara.

- Prije dvije sedmice, moj trogodišnji sin Džejmson (Jameson) i ja pokazivali smo simptome koronavirusa. Srećom, naš doktor porodične medicine imao je pristup testovima, koji su pokazali da smo pozitivni. Moja porodica je već bila odvojena kod kuće i nastavili smo to raditi posljednje dvije sedmice, slijedeći upute našeg doktora - napisala je Pink.

Opis: Instagram

Pink

Pink se dalje osvrnula i na odnos vlade SAD prema pandemiji.

- Prije samo nekoliko dana, ponovno smo testirani i sada smo, srećom, negativni. Apsolutni je neuspjeh naše vlade da testiranja nisu široko dostupna. Ova je bolest ozbiljna i stvarna. Ljudi moraju znati da bolest utječe na mlade i stare, zdrave i nezdrave, bogate i siromašne, a testiranje moramo učiniti besplatnim i široko dostupnim kako bismo zaštitili svoju djecu, naše porodice, prijatelje i naše zajednice - napisala je pjevačica.

Uvidjevši i ozbiljnost čitave situacije, pjevačica je odlučila donirati i novac bolnici u kojoj je radila njena majka.

- U nastojanju da podržim zdravstvene radnike koji se svakodnevno bore, doniram 500.000 dolara za Univerzitetsku bolnicu "Temple" u Filadelfiji u čast moje majke Džudi Mur (Judy Moore), koja je tamo radila 18 godina. Pored toga, doniram 500.000 dolara za krizni fond grada Los Anđelesa za hitne slučajeve koronavirusa. Hvala svim našim zdravstvenim radnicima i svima na svijetu koji se toliko trude da zaštite naše najmilije. Vi ste naši heroji. Ove dvije sljedeće sedmice su presudne: Ostanite kod kuće - napisala je Pink.

NA VRH

Podijeli članak na