ZABAVA I PANDEMIJA

Filmovi za ispunjavanje slobodnog vremena

"Knives Out", "Parazit", "Toy Story 4"...

Glumačka postava filma "Knives Out". Agencije

Avaz.ba

5.4.2020

Mnogima je jedno od glavnih pitanja u posljednjih nekoliko sedmica kako ispuniti slobodno vrijeme u izolaciji pa veliki broj ljudi traži neki dobar sadržaj koji bi mogli gledati i barem na sat ili dva pobjeći od tmurne svakodnevice. 

"Blinded By The Light"

Jedan od filmova koji bi mogao pomoći u tome je film u čijoj se glumačkoj postavi ne nalaze velika holivudska imena, no usprkos tome budi dobar osjećaj. Riječ je filmu "Blinded By The Light". Dobar razlog za pogledati film svakako je inspiracija iza njega – pjesme Brusa Springstina (Bruce). 

Film donosi priču o britanskom tinejdžeru pakistanskog porijekla, koji odrasta 1987. godine, a čiji će se život promijeniti kad preko školskog kolege otkrije "The Bossovu" muziku. Počet će se oslobađati i živjeti onako kako želi, a ne kako mu nameću okolina i konzervativni otac. Ovo je film o muzici i koliki ona utjecaj može imati na život mladih ljudi.

"Parazit"

Ovogodišnji dobitnik četiri Oskara, uključujući i onaj za najbolji film, južnokorejski "Parazit" najbolje se može opisati kao spektakl uvrnutih obrata od kojih će svatko zanijemiti. Film je osvojio i Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu, a dobivanjem zlatnog kipa za najbolji film ušao je u historiju kao prvi strani film koji je osvojio tu prestižnu nagradu.

To je bizarna priča o porodici na rubu egzistencije koja živi u buđavom stanu u suterenu u jednoj od zgrada velegrada koja preživljava izrađujući kutije za pice i dobavljajući ih za jednu lokalnu piceriju te njihovom pokušaju da se domognu boljeg života beskrupuloznim manipulacijama i prepredenim načinima.

"Knives out"

Nova filmska poslastica je napeti i zabavni triler "Knives out" koji je okupio impresivnu glumačku postavu upletenu u smrt starog porodičnog patrijarha. U njihov porodični dom stižu dva detektiva da bi istražili smrt i otkrili skrivene tajne. Svaki član porodice postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma. Ključna osoba čitave priče odnosno slučaja je njegovateljica. Iako nije član porodice, ona je jedina pozitivna osoba s kojom je pokojnik provodio vrijeme u danima prije smrti. Istraga se zahuktava kako se bliži čitanje oporuke.

"Toy Story 4"

Četvrti nastavak filmova o igračkama koje krase ljudske osobine - "Toy Story 4" donosi puno zabave i obilje smijeha za cijelu porodicu.

Ovoga puta kauboj igračke odlaze ne samo iz dječje sobe svojih vlasnika, već i iz grada u kojem žive, te u pretrpanom porodičnom kamperu odlaze na putovanje života. Djevojčica Boni (Bonnie), njihova malena vlasnica, kreće u školu, a kako bi joj prilagodba bila lakša pronašla je i prvog prijatelja. 

"Toy Story 4" je ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji dugometražni animirani film.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.