PORUKE

Neno Belan sa kćerkom predstavio novi-stari hit „Corona“

Imam pozitivan stav o cijeloj situaciji, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera, ističe Belan

Nikolina i Neno: Kćerka i otac udružili snage. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

7.4.2020

Neno Belan, jedan od najproduktivnijih kantautora u regionu, sa kćerkom Nikolinom Belan predstavio je svoj novi-stari singl "Corona", svojevrsnu refleksiju trenutne situacije koju je izazvala globalna pandemija koronavirusa.

S obzirom na to da su sve koncertne aktivnosti naprasno stale, poznati muzičar, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svom domu u Rijeci, čisteći stan, na policama je pronašao originalne trake svoje pjesme "Ivona".

To je pjesma s njegovog albuma "Space Twist" koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako doprinijeti ideji "ostanite u kući", nametnula mu se ideja o prepjevu "Ivone" na "Coronu". Tako je pjesma iz 1998. dobila novi tekst koji se referira na trenutnu situaciju, ali na jedan zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Poruka pjesme je ohrabriti ljude da ostanu u kući, čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu ugroženost na jedan duhoviti način te se tako s vjerom u bolje sutra i optimizmom suprotstavi strahu.

- Imam pozitivan stav o cijeloj situaciji, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra izboriti se s ovom nedaćom - ističe Neno Belan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.