PANDEMIJA Funke Akindele-Belo pojavila se pred sudom

Glumica uhapšena zbog partija u doba korone

Glumica i njen muž izjasnili su se krivima i dobili su novčanu kaznu te 14 dana društveno korisnog rada

Avaz.ba

Funke Akindele-Belo

Foto: Agencije


Nigerijska glumica Funke Akindele-Belo (Bello) uhapšena je nakon što je suprugu priredila rođendansku zabavu za vrijeme socijalnog distanciranja u doba koronavirusaiako je i sama predvodila kampanju "Ostani kod kuće".

Suočila se s brojnim kritikama nakon što je njen muž u subotu objavio snimak s tuluma na Instagramu. Vijest o njihovoj zabavi izazvala je ogorčenje među Nigerijcima, koji kažu da njeni postupci narušavaju planove vlade za suzbijanje širenja koronavirusa u gradu, prenosi CNN. 

Zvijezdu s više od 10,4 miliona fanova na Instagramu, prozvali su i za licemjerje s obzirom na to da je bila glasna u kampanji koja je pozivala na socijalno distanciranje.

Par je uhapšen i jučer su se pojavili pred sudom zbog optužbi za kršenje uredbe o zaraznim bolestima savezne države Lagos. Izjasnili su se krivima i dobili su novčanu kaznu te 14 dana društveno korisnog rada. 

Akindele-Belo na Instagramu se izvinila nakon što se video pojavio online i objasnila kako je većina gostiju dio njenog produkcijskog tima koji se izolirao u njenom studiju dok rade na novom filmu.

  •  Funke Akindele-Belo

    Funke Akindele-Belo

    Foto: Agencije


NA VRH

Podijeli članak na